"Elitni ubojice" savršen je spoj akcije, trilera i krimića koji vas neće razočarati!

Film jednog od najinventivnijih američkih redatelja novijih generacija Antoinea Fuqua 'Elitni ubojice' odlična je kombinacija azijske kinematografije, opakih ulica Amerike i naravno izvrsne glumačke postave koju čine: Yun-Fat Chow, Mira Sorvino, Michael Rooker, Kenneth Tsang, Jürgen Prochnow, Til Schweiger...

Chow Yun-Fat mnogim je filmašima poznat po tome što je tri puta dobio honkongšku filmsku nagradu za najboljeg glumca, a Mira Sorvino dobitnica je Oscara za najbolju sporednu glumicu (1995. godine).

Zanimljivo je da je ovo bio prvi američki film karizmatičnog Chow Yun-Fata koji je u to vrijeme tek učio engleski jezik. Zbog glumčeva lošijeg znanja engleskog u to vrijeme, redatelj je izbacio pojedine dijelove koji su originalno bili napisani za njegovu ulogu, a u pomoć mu je s prijevodom uskakala kolegica M. Sorvino koja fluentno govori mandarinski kineski jezik.

Film 'Elitni ubojice' spoj je akcije, trilera i krimića, a radnja prati Johna Leea (Chow Yun Fat) , kineskog imigranta u Americi s mračnom prošlošću kojom se nimalo ne ponosi. U zamjenu za spas svoje obitelji, prisiljen je prihvatiti posao kod moćnog i ozloglašenog kriminalca Weia (Kenneth Tsang). Moćna figura kriminalnog podzemlja, Wei, želi da Lee ubije policijskog detektiva Stana Zedkova (Michael Rooker), ali Lee se ipak odlučuje iskusiti gnjev Weia. Tada počinje njegova borba s vremenom kako bi nadmudrio ubojice, a u tome mu pomaže Meg Coburn (Mira Sorvino), sitna krivotvoriteljica dokumenata.

 

Napetu akciju 'Elitni ubojice' pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju