.Kriminalistička serija 'Inspektor Schumann' bavi se sumnjivim umorstvima i bizarnim kaznenim slučajevima u berlinskoj četvrti.

Glavni lik je inspektor Bruno Schumann koji u šest uzbudljivih epizoda zajedno sa svojim timom iskusnih inspektora istražuje okrutne i brutalne zločine uz pomoć najnovije forenzičke tehnologije.

Radnja kriminalističke serije 'Inspektor Schumann' zbiva se u berlinskoj četvrti Friedrichshain-Kreuzberg. Glavni inspektor Bruno Schumann, kao viktimolog, za pokrajinski ured kriminalističke policije razrješava ubojstva i kaznene slučajeve. Uz pomoć svog tima i najnovije forenzičke tehnologije, ovaj inspektor provodi istrage u najrazličitijim berlinskim miljeima. Christian Berkel igra ulogu glavnog inspektora Brune Schumanna, a u svemu mu pomažu njegove kolege Henry Weber i Anna Vogt. Serija se počela snimati 2006. godine, a do sadašnjosti producirano je ukupno 15 sezona koje su postigle uspjeh i izvan granica Njemačke.

U uzbudljivoj prvoj sezoni gledatelji će u šest napetih epizoda imati prilike vidjeti jednaki broj brutalnih i okrutnih slučajeva koji su dodijeljeni inspektoru Schumannu i njegovu timu, a gotovo svaki od njih prožet je misterioznim i naizgled kompliciranim okolnostima koje predstavljaju izazov ovom iskusnom inspektoru.

 

Prva sezona započinje slučajem smrti mlade žene koji na prvi pogled podsjeća na samoubojstvo, ali tragovi davljenja na vratu i modrice govore suprotno. Nakon obdukcije, glavni inspektor Bruno Schumann zaključuje da je žrtva silovana. Nitko od susjeda ne poznaje mladu ženu, a jedini trag je upaljač na mjestu gdje je pronađeno tijelo koji vodi do ozloglašene agencije. Slučaj koji će šokirati i samog inspektora Schumanna bit će ubojstvo 16-godišnjeg dječaka koji je pronađen u velikoj vreći izvučenoj iz kanala. Obdukcija otkriva hladnokrvnost zlodjela a žrtva je vjerojatno onesviještena brutalnim udarcem i bačena u vodu gdje se utopila. Inspektor Schumann istražuje tko je imao motiv za tako okrutan zločin. Kada je navečer u parku pronađeno žensko tijelo, to za glavnog inspektora Schumanna i njegove kolege iz berlinskog ureda kriminalističke policije znači još jednu noćnu smjenu dok istražuju tko je brojnim ubodima noža ubio Agnes Rahf. Ekipa usred noći prima poziv u pomoć mladoj ženi koja prijavljuje provalu. No, odjednom se veza prekida, a noćna pljačka završava otmicom. Na samom kraju sezone, inspektor Schumann slučajno će postati svjedokom nesretnog događaja i smrti koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima, a posljednji slučaj sezone obilježit će misteriozna smrt beskućnice koji je potencijalno povezan s desničarskim nasilnicima.

Uzbudljive i napete zaplete u kriminalističkoj seriji 'Inspektor Schumann' ne propustite pratiti nedjeljom na Doma TV-u!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju