Kriminalistička kultna serija, koja prati odvažnog i iznimnog policijskog psa Rexa nastavlja rješavati zločine.

7. sezona, epizoda 7 - 8 - 6. siječnja 

Glumac kazališta lutaka uboden je tijekom predstave, a samo dan poslije na isti način umre vozač taksija. Budući da su objema žrtvama usta bila zalijepljena, Marc (Alexander Pschill) i Niki (Elke Winkens) polaze od toga da je riječ o istom počinitelju.

Mlada djevojka se jedne večeri nađe među sumnjivim posjetiteljima te doživi kako mladi Rusi tijekom partije ruskog ruleta izazovu jedan drugog na dvoboj. Jedan od njih ne preživi test hrabrosti, dok je djevojka u šoku napuštala dvoranu, organizator tog eventa za njom pošalje svog partnera, koji ubije mladu ženu.

7. sezona, epizoda 9 - 10 - 7. siječnja

Nesposoban i kao pomoćni poštar, dobiva posao kućepazitelja u višekatnici koja pripada njegovoj omraženoj sestri. Kroz 'dobro isplaniran' brak i još unosniju rastavu, mlada žena uživa u luksuznom životu. Pri tome ni u snu ne pomišlja financijski pomoći svom bratu.

Iris (Andrea Händler), prepredena zaposlenica nagovorila je braću Kurta (Simon Schwarz) i Waltera Sedlaceka (Walter Sedlacek) da zajedno opljačkaju draguljarnicu. Dok je Walter čekao u autu za bijeg, Iris i Kurt su ispraznili trezor trgovine. Heinz Roll je neopaženo uključio tihi alarm, a kad su sirene ukazale na skorašnji dolazak policije, draguljar je pokušao zadržati kradljivce nakita.

7. sezona, epizoda 11 - 12 - 8. siječnja

Samo na temelju indicija čovjek je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog grabežnog umorstva. Ali on je ne kani odležati. Preko oglasa upoznao je neupadljivu djevojku te je ubrzo lažnim obećanjima pretvorio u svog roba, koji je za njega sve spreman učiniti.

Mlada kozmetičarka od svog najranijeg djetinjstva ima samo jedan cilj: želi pod svaku cijenu postati poznatom. U nedostatku talenta pokušava se približiti poznatim osobama te sanja kako će preko 'pravog' kontakta jednoga dana postati velikom zvijezdom.

7. sezona, epizoda 13 - 14 - 9. siječnja

Trgovci umjetninama dobiju od skupljača umjetnina ponudu za ukradenu egipatsku mumiju vrijednu deset milijuna dolara. Budući da je sarkofag sa sveukupnim sadržajem već prodan jednom drugom interesentu, njih dvojica dođu na ideju da načine kopiju mumificiranog tijela.

Uzgajivač golubova raznesen je u eksploziji u svojoj kući. Ubrzo postaje jasno da je stradao u bombaškom napadu, a bomba mu je poslana preko goluba pismonoše.

7. sez., ep. 15; 8. sez., ep.  1 - 10. siječnja

Niki (Elke Winkens) dobije pismo od svoje stare znanice, kradljivice, koju je svojedobno privela i koja upravo služi zatvorsku kaznu u ženskom zatvoru. Znanica traži od inspektorice da joj pomogne. No uskoro Niki, dobiva vijest da joj je znanica ubijena. Niki ni u jednom trenutku ne pomišlja na samoubojstvo mlade žene koja je voljela život te se prerušena u prevaranticu, ubaci u kaznionicu.

Nepoznati snajperist puca i pogađa Marca (Alexander Pschill) i Rexa dok trče obalom Dunava u Beču. Marc je samo lagano ozlijeđen, ali Rex se bori za život. Marc kreće u potragu za počiniteljem, koji želi naplatiti stare dugove, a potraga ga vodi u bečko podzemlje.

8. sezona, epizoda 2 - 3 - 11. siječnja

U jednom starom vagonu na napuštenom sporednom kolosijeku zatočeno je nekoliko 10-ogodišnjih dječaka iz Istočne Europe. Moraju slušati kako jednog od njih okrutno tuku. Nemilosrdni počinitelji, dva mladića po imenu Urban (Harald Posch) i Leitner (Jevgenij Sitochin), pretjeraju s 'disciplinskom mjerom' - dječak umire i moraju se riješiti njegova tijela.

Djevojka koja ujutro prije odlaska na posao uzima vitaminsku pilulu ubrzo je nakon toga mrtva. Marc (Alexander Pschill) i Rex pojavljuju se na mjestu događaja, gdje ih dr. Graf izvještava da postoje sumnje u prvobitnu dijagnozu srčanog udara. Nedugo nakon toga na drugom mjestu umire muškarac koji kod sebe ima vitaminske pilule istog proizvođača.

8. sezona, epizoda 4 - 5 - 12. siječnja

Uzbuđenje u jednoj klinici. Mlada pacijentica po noći je bez traga nestala iz svoje sobe. Nakon intenzivne potrage pronalaze je onesviještenu u dizalu. Šefica klinike (Claude Sofie Jelinek) traži da se pokrene istraga.

Panika na jezeru Alte Donau. Uzbuna zbog krokodila: navodno je jedan krokodil pušten na slobodu i ugrožava kupače. Debela Margaretha (Ulrike Beimpold) zvana Mops prisiljena je gledati kako se njezina lijepa sestra Doris (Doris Schretzmayer) utapa u jezeru, što još uvijek nije slučaj za odjel za umorstva.

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju