Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

16. sezona, epizoda 1 - 2 - 4. studenog

 

U stražnjoj prostoriji diskoteke u Rimu dogodilo se okrutno ubojstvo. Ubojica je Massimo Breviglieri, potomak bogate obitelji. Njegov otac Giovanni spreman je na sve kako sin ne bi završio u zatvoru, čak i pribjeći kriminalnim rješenjima... kao što je unajmiti osobu da ubije jedinu ženu koja je Massimu vidjela lice: Celeste Loran, francuski top-model, koja se nalazila u toj istoj diskoteci. Budući da je Celeste poznata osoba, to otežava policiji diskretno voditi slučaj... a to što je prelijepa žena za Terzanija je dodatni poticaj da je ugosti u svome domu, zajedno s Rexom, kako bi joj ponudio zaštitu daleko od paparazza.

Cesare Lanzafame „umirovljeni“ je kriminalac i vlasnik sportskoga kluba i još je umiješan u prljave poslove. Točnije, čuva plijen dvojici nasilnih pljačkaša, Francu Vanniniju i Luci Formelli, koji čekaju da se situacija malo smiri. Maurizio Torre, Vito Somma i Asso Palombo tri su trećerazredna kriminalca koji će ga, pokušavajući ga opljačkati, nenamjerno ubiti. Rex će ih primijetiti dok se budu pokušavali riješiti tijela i pokušat će to dati do znanja Terzaniju, koji iako ne uspijeva dešifrirati „jezik“ svojega četveronožnog kolege, shvaća da ta tri momka pokušavaju prikriti nešto sumnjivo.

16. sezona, epizoda 3 - 4 - 5. studenog

 

Tijekom jedne operacije Terzani i Rez naići će na tajanstveno truplo skriveno u arteškom bunaru. Na tijelu nema ničega čime bi ga mogli identificirati: potpuno je nago i nema dokumenata. Jedini očiti detalj je boja kože. Nakon istraživanja, zahvaljujući kojemu se saznaje gdje i s kime je osoba provela posljednje sate, sumnja pada na posljednju osobu koja ga je vidjela živa: Veronicu Lucini, ženu koja se sumnjivo ponaša, koja je nestala nedugo nakon ubojstva i koja ima prilično opsesivnu vezu, na granici uhođenja, s nekim Jamalom Agbajeom. Terzani i Rex otkrit će da stvari nisu kakve se čine i da se iza ubojstva krije zločinački scenarij, mnogo šireg opsega i bliži međunarodnom terorizmu...

 

Tijekom fotografiranja za policijski kalendar Terzani će upoznati Michelea Fredu, policajca manekena s kojim će se odmah složiti. No upravo tijekom te opuštene prigode zbog Rexova će njuha Terzani i Monterosso postati dijelom nevjerojatne akcije trojice pljačkaša, za koje se čini da iza sebe već imaju razne pljačke. Naši će policajci srediti dvojicu dok će Rex stradati prateći trećega, koji je prerušen. Tijekom ispitivanja dvojice uhvaćenih stvari će se zakomplicirati. Uskoro će postati jasno da je banda ustrojena na vrlo neobičan način: u svakoj pljački sudjeluje samo isti šef. Druga su dvojica uvijek različite osobe koje često budu regrutirane silom, raznim ucjenama. Teško je otkriti identitet „šefa“ s obzirom na to da mu nitko nije vidio lice. No, Rexov će ih instinkt dovesti upravo do „čestitog“ Michelea Frede...

16. sezona, epizoda 5 - 6 - 6. studenog

 

Kada cijelu bandu Boccia ubije jedan od bivših članova, Spartaco Pellegrini, istraga će dovesti Terzanija u lokal u koji je zalazio osumnjičeni. Postavljajući prava pitanja, atmosfera će se odmah užariti i Terzani i Rex sudjelovat će u pucnjavi, tijekom koje će Marco spasiti život pjevačici u lokalu, Josephine.
Sljedećih će se dana stvari između njega i Josephine vrlo brzo razvijati. No sve čvršći odnos među njima ima i jednu jedinu zapreku... Rexa. Terzanijev vjerni pratitelj ne krije svoju očitu nenaklonost prema pjevačici, koja će postati još izraženija kada ona predloži policajcu kratki odmor u Tunisu, samo za njih dvoje.

 

Matteo Constabile je grafiti-umjetnik, vrlo vješt i u parkouru. Zajedno s prijateljicom Eulom, znakom duha crvendaća (lika kojega su oni izmislili) označava kuće poznatih osoba u svrhu neke vrste gerila-marketinga koji ima za cilj promociju njihova stripa. Za vrijeme jednog od takvih upada Matteo će nenamjerno postati svjedokom razmjene prljavog novca između moćnog bankara, Augusta de Zerbija i poznatog TV novinara, Luce Ferrera. Nakon toga momak će biti pronađen mrtav zbog pada s velike visine.

16. sezona, epizoda 7 - 8 - 7. studenog

 

Nakon dogovora s upraviteljem i Terzani će biti zatvoren te će završiti u ćeliji svojega mrskoga neprijatelja. Upravitelj će privremeno posvojiti Rexa i postaviti mu na ovratnik mikrokameru kako bi potajno snimio sve sumnjive događaje u zatvoru. Zahvaljujući toj suradnji saznat će se planovi kriminalca koji uključuju momka koji je pobjegao od građanskog rata u Kongu i pukovnika koji je zadužio Tarantinija da mu ga dovede živa.

 

Christian Vittorini, onkolog i tvorac jedne antitumorske terapije, pronađen je mrtav u svome domu. Na početku svjedočenja i tragovi vode do žene s kojom se posvađao nekoliko minuta prije te se čini da je riječ o Annamariji Fiori. I ne samo to: suzdržanost Fiori u iznošenju svoje obrane pred Papinijem samo povećava sumnje u nju i njezinu nevinost, što će je prisiliti da se udalji od svojih poslova dok se situacija ne razjasni. Uskoro će jedino što joj preostaje biti potražiti pomoć od jedinih osoba koje nisu nikada posumnjale u nju, a to su Terzani i Rex. Objasnit će im razlog tolike nevoljkosti da razjasni vlastitu poziciju. Riječ je o skrivenoj vezi s Vittorinijem za koju ne želi da sazna Papini. Rex i Terzani sada moraju dokazati njezinu nevinost prije nego što forenzičari dokažu prisutnost žene u onkologovoj kući preko DNK-a koji je ostavila u kući.

16. sezona, epizoda 9 - 10 - 8. studenog

 

Diamante Allevi kućna je pomoćnica u rimskoj vili talijanskog veleposlanika u Koreji, ali nije samo to. Ona je i opasni fanatik vjerske sekte koja planira provesti u djelo zločinački plan koji počinje ubojstvom odgovorne osobe za sigurnost veleposlanika, Alessandra Rionera (sina pukovnika koji je više puta pomogao policiji) i trebao bi biti okončan puštanjem smrtonosnog virusa na konferenciji o vjerama u četvrti EUR.

 

Očekuje se golema razmjena droge između kolumbijskog kartela i lokalnog podzemlja. Dogodit će se na sljedeći način: Kolumbijci će pozvati svojeg čovjeka iznutra, zatvorenog u hotelsku sobu na obali Anzija. Njihov će im čovjek reći lozinku i tada će mu kartel otkriti na kojem će se mjestu dogoditi razmjena. Koristeći uhićenje njihova čovjeka, momka kojega zovu Barnaba, Gori namjerava pripremiti zamku za hvatanje dilera i za sprečavanje razmjene robe. Terzani, Rex i Malforti otići će u hotelsku sobu postaviti bubicu u hotelski telefon i uzeti Barnabino mjesto čekajući da im dojave mjesto razmjene i da onda započne racija.

 

16. sezona, epizoda 11 - 12 - 9. studenog

 

 

 

Umberto Marescalchi, bogati kolekcionar umjetničkih djela, pronađen je mrtav u svojoj vili. Kada se otkrije da iz kolekcije nedostaje vrijedno Tizianovo djelo, sumnja će pasti (zahvaljujući Rexovu njuhu) na lopovski par koji je već na spektakularan način ukrao umjetnička djela iz kolekcije Kruger, čiji je dio bio i Tizian.

 

Počinje lov na čovjeka na samo naizgled nenaseljenoj lokaciji. U policijskoj postaji Papini će otkriti određene detalje o obitelji Dell’Ombra koji bi mogli baciti novu sumnju na identitet ubojice Marescalchija. Dok se jedne strane Terzani i Rex pokušavaju uloviti dvoje notornih pljačkaša, Papini se s druge bavi istraživanjem kako bi shvatio jesu li Guido Dell'Ombra i Julia Eberg, osim za brojne pljačke, krivi i za ubojstvo...

15. sezona, epizoda 4 - 5 - 10. studenog

 

Jedna će liječnica sresti ženu sumnjiva ponašanja u klinici. Žena će napasti liječnicu nožem i pobjeći, ostavljajući iza sebe torbu s bombom koja samo što nije eksplodirala. Po dolasku policije, jedini koji će primijetiti bombu bit će Rex, koji će nakon lude trke uspjeti baciti bombu u rijeku Tevere, par trenutaka prije eksplozije. Potraga za ženom odvest će tim do farmaceutske industrije i vrlo sposobne istraživačice koja je dala ostavku na svoje radno mjesto. Ime joj je Silvia Santella.

 

Ubojice ubijaju šefove banda u Rimu. Na njihovim tijelima ostavljaju biljarske kugle koje tvore broj 893. Šifrirana poruka koja znači Yazuka, strašna japanska mafija. No, netko će ubiti ubojicu, nacrtati mu X na licu i poslati sliku Gorou Yoshimotu - šefu Yazuka - koji se pokušava probiti u kriminalni svijet glavnoga grada. Riječ je o provokaciji i izazovu, s ciljem nagovaranja Goroa na dolazak u Rim. Ubojica je Kichi Yamashita, kojoj pomaže Talijanka, Antonella di Santi. Dvije su žene velike prijateljice još od djetinjstva, kad je Kichi živjela u Rimu. Nakon povratka u Japan, udala se za Bashoa Yamashitu - bossa u Yazuki - kojeg je ubio brat Goro.

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju