Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona! Od 2007. godine serija je producirana u Italiji, gdje je također doživjela veliku popularnost.

12. sezona, epizoda 1 - 2 - 3. veljače

Na gradilište zgrade nađene su ljudske kosti. Inspektor Fabbri utvrdi da su pripadale Alessandru Solferini, sinu Vittoria, vlasnika multinacionalne farmaceutske tvrtke. Dječak je otet prije nekoliko godina, a policija ga nije uspjela pronaći. U međuvremenu, dolazi novi inspektor, Alberto Monterosso, koji mijenja Morinija. Fabbri ide razgovarati sa Solferinom koja napada policiju zbog kasnog otkrića kostiju djeteta. U međuvremenu, Antonio Genovese, Solferinova desna ruka, puše za vratom i vrši pritisak na Fabbrija da što prije rasvijetle otmicu i smrt Alessandra.

Kad mladića koji radi u odlagalištu ubiju profesionalci, Fabbri i njegovi sumnjaju da je dječak bio član klana Antonia Semeria, poznatog lokalnog razbojnika. Mladića je ubio veliki Semerijev suparnik, Donato Tramontana, koji boluje od dijabetesa i ima psa dresiranog za dijabetičare. Semerijevi ljudi žele se odmah osvetiti. Ubiju Tramontanova psa i otmu kćer dresera psa koji u tom trenutku radi s Rexom.

12. sezona, epizoda 3 - 4 - 4. veljače

Inspektora Fabbrija mijenja inspektor Davide Rivera koji već prvi dan ima slučaj u rukama. Poznati odvjetnik Grossi nazvao je policiju kako bi prijavio da je ubio svoju ženu. Odvjetnik kaže da ju je udario u glavu kipićem sina Alessandra, mladog mjesnog umjetnika koji ima problema s drogom. Rex, tužan i usamljen što mu nema gazde, traži inspektora i nema volje sprijateljiti se s Riverom.

Felipe, mladić iz Brazila na odmoru u Rimu, pronađen je mrtav. Davide i Rex započinju istragu, no nedostaje im mnogo kockica. Kao prvo, mladića su ubili profesionalci, iako nema policijski dosje i ne kreće se u mutnim krugovima. Štoviše, prvo je ubijen nožem, a zatim upucan. Osim toga, nestala je Felipeova djevojka Valentina, a njegov otac Giovanni više je uplašen za svoj život negoli je tužan zbog smrti sina. Nešto tu nije u redu.

12. sezona, epizoda 5 - 6 - 5. veljače

Salvatore Nicastro padne s osmog kata zgrade u kojoj živi pa se Davide i njegova ekipa nađu pred vrlo složenom istragom. Skinhead Salvatore tek je izašao iz zatvora u kojem je boravio zbog ubojstva mlade žene i pokušaja ubojstva njezina zaručnika Giacoma Ferrarija. U tome su sudjelovala još dva Skinheada, Giulia i Filippo. Kao i Nicastro, i Giulia je tek izašla iz zatvora.

Rim, međunarodno natjecanje u plivanju. Prvak Filippo Sodino nadomak je pobjede utrke na 400 metara, no odjednom umre. Na natjecanju su Rex i inspektor Davide Rivera. Obdukcijom zaključuje se da je uzrok smrti količina dopinga koju je mladi sportaš imao u tijelu. Iskazi zaručnice, njegove kolegice Valentine i dokazi navode inspektora Riveru da posumnja u oca Filippa, bivšeg plivača, koji je možda, u želji da njegov sin pobijedi, podmetnuo doping. Drugi sumnjivac je suparnik Gabriele Bernardi koji je na posljednjem natjecanju sudjelovao sa Sodinom.

12. sezona, epizoda 7 - 8 - 6. veljače

Sara Castiglia, poznata psihologinja i bivša Davideova zaručnica, zove ga kako bi prijavila nestanak svog sadašnjeg partnera Francesca. Davide i Rex istražju na više frontova. Francesca je možda ubila Sara, možda je pobjegao s drugom ženom, a možda je pobjegao sam. Dokazi upućuju na to da ga je ubila Sara. No Davide ne vjeruje u njezinu krivnju i zajedno s Rexom odlučuje joj pomoći.

Rocco Marino je mladić koji se upustio u poprilično neobičan posao. Ako previše popijete, a morate voziti, nazovete njega i on dolazi po vas na svojem motorčiću, odveze vas kući i vrati se vašim automobilom. Jedne večeri Rocco dolazi po tri jako pijana 18-godišnjaka kad, dok je stavljao motorčić u prtljažnik, u njemu otkrije tijelo muškarca. Riječ je o ocu jednog od mladića.

12. sezona, epizoda 9 - 10 - 7. veljače

Jedna mlada žena, gospođa Valentina Cavalli, jedini je svjedok skandala s nekretninama. Nekoliko dana prije nego što se treba pojaviti na sudu, netko podmeće bombu u zgradu u kojoj živi. Žena uspije preživjeti, no njezin susjed, imigrant s istoka, poginuo je. Sumnja pada na Lassonija, perfidnog kralja nekretnina koji se okružio izvrsnim odvjetnicima kako bi izbjegao zatvor.

Jednog jutra, u središtu Rima, ubijena su tri muškarca. Dvojica su agenti koji rade za policiju, a treći je student iz Kolumbije. Davide uskoro saznaje da je treći koji je trebao biti ubijen pobjegao i da je student slučajna žrtva, a nakon nekoliko dana saznat će i njegov identitet.

12. sezona, epizoda 11 - 12 - 8. veljače

Žrtva je mali iznuđivač koji se zove Parenzo. Nađen je slomljene kralješnice u smrdljivoj kanalizaciji. Istragom Rivera saznaje da je Parenzo bio dužan opasnom kockaru iz središnje Italije. Zove se Bordone i bjegunac je. Kako bi ga pokušao uhvatiti, Davide i Rex ulaze u kockarnicu. Uz puno muke uspijevaju ga uhvatiti, no on nije kriv. Nema nikakva motiva ubiti Parenza koji je otplatio svoj dug. Ali kojim novcem? Gdje je našao 50.000 eura?

Jedne jesenske noći, u povijesnom centru grada Rima, Clara Giusti, lijepa 40-godišnjakinja, nađena je mrtva u autu svog supruga, Fabrizia Agliettija. Uzrok smrti je snažan sudar s kamionom. Auto je posve uništen, a žena je smrtno stradala od udarca glavom. Što se dogodilo?

13. sezona, epizoda 1 - 2 - 9. veljače

Krotitelja lavova ovisnog o alkoholu, u malenom obiteljskom zoološkom vrtu napao je i ubio tigar za vrijeme hranjenja. Ovaj tragični događaj poprima sasvim drugu dimenziju kad inspektor Rivera, promatrajući snimku događaja, uoči da Rex počne lajati svaki put na istom mjestu. Jasno je da se u tom trenutku na snimci čuje zvuk frekvencije nečujne ljudskom uhu, ali savršeno jasne psu ili tigru.

Neobična se nesreća dogodila na snimanju popularne sapunice. Tijekom snimanja scene ubojstva, pištolj koji je koristio glumac Riccardo Bonaventura stvarno je ubio glavnu glumicu Sophiju Lombardi pretvorivši fikciju u stvarnost. Istraga je prvo usmjerena na redatelja čiji su otisci prstiju nađeni na oružju, a potom na vlasnika TV kanala, Alberta Carraru, koji je bio u vezi sa žrtvom.

Kriminalističku seriju 'Inspektor Rex' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju