Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

15. sezona, epizoda 2 - 3 - 28. listopada

Krug luksuza u glavnom gradu, noću. Guido Lorenzi, u samom je vrhu poslovnjaka visoke tehnologije made in Italy; ima sastanak s eskort damom. Idućeg će dana ta ista djevojka biti nađena mrtva. Prve istrage ukazuju upravo na sportski klub. Terzani - glumeći bogatog industrijalca - počet će zalaziti u klub, zajedno s Rexom. Primit će ga Giulia, prelijepa žena, zadužena za odnose s javnošću. Terzani je smatra privlačnom; djelomično zbog istrage, a drugim dijelom jer mu se zaista sviđa i zato će joj se početi udvarati. Ona će ga - vrlo ljubazno i odlučno - odbiti.

Paolo Tarantini - delikvent kog je Terzani uhitio prije više godina - izlazi iz zatvora, odlučan u namjeri da mu se osveti. Vozeći kombi, udarit će u Terzanijev auto i oteti ga. Terzani će se probuditi ispod zemlje, u drvenom lijesu. Kao u kakvoj sablasnoj igri, Tarantini mu je ostavio mobitel. Terzani će nazvati postaju tražeći pomoć, ali neće im moći dati nikakav trag o mjestu na kojem se nalazi. Počet će dramatična utrka s vremenom: naći Terzanija prije nego što u lijesu nestane kisika.

15. sezona, epizoda 4 - 5 - 29. listopada

Jedna će liječnica sresti ženu sumnjiva ponašanja u klinici. Žena će napasti liječnicu nožem i pobjeći, ostavljajući iza sebe torbu s bombom koja samo što nije eksplodirala. Po dolasku policije, jedini koji će primijetiti bombu bit će Rex, koji će nakon lude trke uspjeti baciti bombu u rijeku Tevere, par trenutaka prije eksplozije. Potraga za ženom odvest će tim do farmaceutske industrije i vrlo sposobne istraživačice koja je dala ostavku na svoje radno mjesto. Ime joj je Silvia Santella.

Ubojice ubijaju šefove banda u Rimu. Na njihovim tijelima ostavljaju biljarske kugle koje tvore broj 893. Šifrirana poruka koja znači Yazuka, strašna japanska mafija. No, netko će ubiti ubojicu, nacrtati mu X na licu i poslati sliku Gorou Yoshimotu - šefu Yazuka - koji se pokušava probiti u kriminalni svijet glavnoga grada. Riječ je o provokaciji i izazovu, s ciljem nagovaranja Goroa na dolazak u Rim. Ubojica je Kichi Yamashita, kojoj pomaže Talijanka, Antonella di Santi. Dvije su žene velike prijateljice još od djetinjstva, kad je Kichi živjela u Rimu. Nakon povratka u Japan, udala se za Bashoa Yamashitu - bossa u Yazuki - kojeg je ubio brat Goro.

15. sezona, epizoda 6 - 7 - 30. listopada

Večer je u staroj knjižnici, kada osoba - odjevena u crno - ubija Patriziju Sensini. Doći će policija i Rex će naći nešto skriveno u jednoj prostoriji: malenu Teresu, Patrizijinu kći. Malena je prisustvovala ubojstvu majke i vjerojatno vidjela ubojicu, no u šoku je i ne razgovara ni sa kime. Samo će je Rex - svojom nježnošću - probuditi iz stanja šoka. Djevojčica će reći da je majku ubio tajanstveni svećenik. Prve sumnje past će na Stefana Magonija, čuvara koji je našao njezino tijelo.

Afganistan. Misija talijanske vojske za spas taoca tragično je završila. Kriva je greška sustava za kamuflažu, koji se zove Budući vojnik. Teške optužbe idu na račun zapovjednika Zanina, jedinog neozlijeđenog u sukobu. Dok džogira s Rexom, Terzani će naići na truplo. Riječ je upravo o Zaninu. Odmah će se pojaviti tajna služba i skinuti Terzanija sa slučaja, no njemu će sve to smrdjeti na zataškavanje i - unatoč protivljenju Fiori - započet će svoju istragu.

15. sezona, epizoda 8 - 9 - 31. listopada

Alberto Monterosso volontira čitajući priče slijepim osobama. Među publikom koja ga sluša je i draga slijepa djevojka, Francesca Verrone. Monterosso je slab na nju, možda se i zaljubljuje. Policajac treba sakupiti hrabrost i pozvati je na spoj. Kada djevojka pristane, bit će najsretniji muškarac na svijetu. Idućeg će se dana dogoditi nešto neobjašnjivo. Francesca je netragom nestala. Počet će je tražiti, ali vremena je malo. Netko ju je zatočio u velikom staklenom spremniku koji se puni vodom.

Četiri muškarca, odjevena u klaune, ušla su u trgovački centar s ciljem pljačkanja. Ondje su se slučajno zatekli Papini i Fiori. Nešto je pošlo po zlu, došlo je do pucnjave i ubijen je čuvar, a jedan je pljačkaš teško ranjen. Njegovi su se suučesnici zabarikadirali u trgovinu elektronike, zajedno s taocima, među kojima je i Papini. Počinje duga i naporna noć ispunjena pregovorima i iznenađujućim otkrićima koja će razotkriti pozadinu pljačke.

15. sezona, epizoda 10 - 11 - 1. studenog

Tri dominikanska momka prate beskućnika. Dvojica su braća Rafael i Alejandro Ortega, dok je treći Mateo Morales, član bande. Maltretiranje beskućnika vrsta je inicijacije za ulazak u bandu, no završit će tragično. Rafael će poludjeti. Alejandro će vidjeti starijeg brata kako će do smrti istući jadnog beskućnika. Dvojica momaka žive s ocem, Diegom Ortegom - muškarcem koji se cijeli život bori protiv banda - pokušavajući maknuti mlade s ulice. Upućen je u sve i zna kako sve funkcionira, te će brzo shvatiti da su i njegova djeca upletena u svijet banda. Zavaravat će se da ih može spasiti, no policija im je već na tragu.

Paolo Tarantini, zločinac koji gaji mržnju prema Terzaniju, pobjegao je iz zatvora. Informacija da je Crveni -Tarantinijev prijatelj i suučesnik - ubijen u Pugliji nekoliko dana ranije, dovoljan je razlog da Terzani i Rex krenu prema Pugliji. Prije više godina, Crveni, Tarantini i Luda braća opljačkali su banku. Jedino je Crveni znao gdje je novac skriven i zato su ga Luda braća mučila i ubila. To je razlog zbog kojeg se Tarantini vratio u Pugliju. Svi su u potrazi za ukradenim novcem. Terzani je za petama Tarantiniju, ali ne zna da je vlasnica pansiona u kom je odsjeo Tarantinijeva suučesnica.

15. sezona, epizoda 12; 16. sezona, epizoda 1 - 2. studenog

Drugi dio priče uključuje potragu za blagom po predivnim pejzažima Puglije. Terzani - trag za tragom - koristi svoje istraživačke vještine kako bi našao mjesto na kojem je zakopano blago. Gledat ćemo dramatičnu borbu s vremenom jer je Rexovo stanje sve lošije i više ne može pomagati prijatelju.

16. sezona, epizoda 2 - 3 - 3. studenog

Radnja serije smještena je u Beč, a njegova bezvremenska ljepota i tradicija kojom odiše daje posebnu privlačnost ovoj seriji. Jednostavnost serije i neodoljivi pas Rex tajna su njene privlačnosti.

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju