Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

3. sezona, epizoda 4 - 5 - 25. studenog

Ugnjetavani mladić zaljubi se u kriminalku te joj odluči pomoći da pobjegne iz zatvora. Tijekom bijega mladić ubije jednog od čuvara te poslije otme zatvorski kombi koji ženu vozi do zatvora. Tijekom kasnije istrage Moser (Tobias Moretti) i Rex pronalaze kriminalku i uhite je, ali opsjednuti mladić otme nekog drugog te stvari zamalo da ne krenu po zlu za Mosera i njegov tim.

Anna Foltyn, kći državnog odvjetnika, umre od predoziranja heroinom, a Moser (Tobias Moretti) postaje sumnjiv nakon što dr. Graf skrene pozornost na njega tvrdeći da postoje nelogičnosti u njezinoj smrti koje ukazuju na ubojstvo, a ne samoubojstvo, kao što se sumnjalo. Moser i Rex kreću u istragu i otkrivaju da djevojka ima mutnu prošlost.

3. sezona, epizoda 6 - 7 - 26. studenog

Mladić koji je vlasnik trgovine lutaka opsjednut je ženama i lutkama; manipulira mladim ženama koje kupuju u njegovoj trgovini da poziraju kao lutke, a zatim ih ubije. Moser (Tobias Moretti) i Rex moraju razotkriti tog čovjeka prije nego što potpuno podivlja i ubije curicu koja živi preko puta trgovine, a koja je bila svjedokinja jednog od njegovih zločina.

Mlada žena probudi se jednog jutra i otkrije da je njezin dečko tijekom noći izboden nasmrt, a ona se ničega ne sjeća. Moser (Tobias Moretti) i njegov tim iz Odjela za umorstva otkriju da je bila hipnotizirana, ali pitanje je tko ju je hipnotizirao i iz kojeg razloga?

3. sezona, epizoda 8 - 9 - 27. studenog

Kada se mlada žena sruši i umre na ulici, njezino tijelo odmah je prebačeno u mrtvačnicu. Međutim, tijelo nestane prije nego što se obavi obdukcija, a Moser (Tobias Moretti) i Rex pozvani su da riješe slučaj. Rex tijekom istrage pokaže svoje izvanredno osjetilo njuha.

Tijekom izvedbe Romea i Julije glavnom glumcu na glavu padne dio scenografije. Ispočetka se smatra da je meta bio mladić, ali zatim se otkrije da je prava meta bila glumica koja je igrala Juliju. Moser (Tobias Moretti) i Rex moraju spriječiti još jedan pokušaj ubojstva glavne glumice.

3. sezona, epizoda 12 - 13 - 28. studenog

Nakon što je direktor hotela otrovan, policija osumnjiči njegovu djevojku, ali Moser (Tobias Moretti) nije uvjeren da je ona kriva budući da je direktor imao aferu s nekom drugom osobom. Još jedna pustolovina za Mosera, Rexa i bečki Odjel za umorstva.

Glasovita liječnika i njegovu suprugu ubije banda koji donesu prekrasne crvene ruže. Kada priznatog stručnjaka za maligne bolesti ista banda otme i zatoči njegovu obitelj tražeći otmicu, Moser (Tobias Moretti) uspijeva u kuću ubaciti Rexa kao kućnog ljubimca. Na kraju Moser i Böck spase obitelj, ali zatim svoje napore moraju usredotočiti na spašavanje doktora iz ruku otmičara.

4. sezona, epizoda 1 - 2 - 29. studenog

Mlada Isabella, jedinica bogatih roditelja, oteta je i zatočena u bačvi zakopanoj u šljunčari. Nakon što roditelji prime zahtjev za otkupninu, roditelji angažiraju Mosera (Tobias Moretti) i Rexa da riješe slučaj. Moser i Rex predaju otkupninu, ali nešto pođe po zlu: otmičar za kojeg se ispostavi da je otac jedne od Isabellinih prijateljica je ubijen prije nego što stigne reći gdje je Isabella skrivena. Počinje utrka s vremenom – a samo zahvaljujući najmodernijoj laboratorijskoj tehnologiji i Rexovu pouzdanom 'nosu' djevojčica biva spašena neozlijeđena.

Mlada nastavnica upustila se u seksualnu vezu s jednim od svojih učenika, a jedan od učenika je ucjenjuje. No mladog ucjenjivača ubrzo pronađu mrtvog. Za Mosera (Tobias Moretti) i Rexa ovo je neobičan slučaj. Nakon što se učenik pokuša domoći nekolicine inkriminirajućih fotografija iz stana ubijenog dječaka, prizna ubojstvo vjerujući da je njegova ljubavnica ubila ucjenjivača. A ona misli da je on počinio ubojstvo. Uskoro se pojave novi zanimljivi dokazi te ispadne da je dječaka ubio jedan od nastavničinih kolega zamijenivši ga za ljubavnika žene koju je obožavao.

4. sezona, epizoda 3 - 4 - 30. studenog

Nakon što iz zatvora puste nasilnog kriminalca, on odmah ode posjetiti svoju bivšu suprugu koja se u međuvremenu preudala i rodila sina. Ubrzo nakon toga njezina supruga bace kroz prozor i on umre. Njezin prvi muž postane glavni osumnjičenik. No Moser (Tobias Moretti) i Rex otkriju da je preminuli muškarac otkrio planove svojega šefa da pokrade vlastiti kombi s novcem te je stoga brzo uklonjen. Moser (Tobias Moretti) odmah zauzima mjesto vozača, a on i Rex tijekom pljačke šefu prirede veliko iznenađenje.

Mlada žena upucana je izbliza, a njezino je tijelo odvučeno u šumu. Policijski inspektor Richard Moser (Tobias Moretti) i njegov tim nemaju od čega krenuti budući da nisu pronađeni nikakvi dokazi, a čini se da za ubojstvo nema ni motiva. Moser je sve zabrinutiji jer smatra da ima posla sa psihopatom čija je želja za ubijanjem daleko od zadovoljene. Ubrzo nakon toga nalaze tijelo još jedne ubijene žene u blizini prvoga mjesta umorstva.

4. sezona, epizoda 5 - 6 - 1. prosinca

U nastavku istrage Moser (Tobias Moretti) otkriva kako je visoko inteligentan psihopat ubio žene, ali prekasno jer je ubojica zatočio psihologinju. Zahvaljujući Rexu tim pronalazi ženu svezanu i začepljenih usta u podrumu tvornice. Moser je uspijeva osloboditi, ali u tom trenutku ubojica se prikrade iz sjene i upuca ga te Moser pada na pod. Rex, koji je upao u jamu, očajnički pokušava doći do svojega gospodara, ali mu ne može pomoći.
Ubojica počini samoubojstvo, ali za njegovu posljednju žrtvu nema nade: Richard Moser podlegne ozljedama u bolnici. Rex sjedi uza njegov krevet te tužno stavi svoju najdražu igračku pored nogu svojega mrtvog gospodara.

Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) atletski je građen mladić kojeg vole svi, ne samo žene. Kondiciju održava boksanjem, ali nije nimalo sirov. Prije nego što se prijavio u odjel krim-policije za posao koji je radio Moser (Tobias Moretti), Brandtner je bio član posebne jedinice za dresiranje pasa. Da bi Rex živio u poznatom okruženju, Brandtner se useljava u Moserov stan.
 

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju