Kriminalistička kultna serija, koja prati odvažnog i iznimnog policijskog psa Rexa nastavlja rješavati zločine.

6. sezona, epizoda 2 - 3 - 23. prosinca

Provalnik se nakon pljačke banke u Beču preselio se u Brazil. Ondje se proglasio mrtvim te se pod lažnim imenom vratio u Beč, gdje priprema novu pljačku. Ali policijski službenik Helmut Walz jedini se nije dao zavarati Hanuschovom navodnom smrću te ga napadne u katakombama katedrale Sv. Stjepana. No Hanusch uspije svladati Walza, hladnokrvno ga ubije te u miru nastavi s pripremama planiranog napada.,

Bračni par arhitekata preko interneta pod pseudonimom 'Dvoje za tebe' stalno traže partnera za seksualne igrice u troje. Na njihove elektronske oglase javio se i surfer internetom Peter Bachmann (Jan Sosniok). Dok je Klaus Kainz kamerom snimao njihov vrući sastanak, Bachmann ga je provocirao te ga je Kainz u afektu ubio i skrio tijelo.

3. sezona, epizoda 10 - 11 - 24. prosinca

23. je prosinca. Markus i Tomy su na klizalištu. Markusova najveća želja je da se njegovi otuđeni otac i majka susretnu na Božić, stoga se zamijeni s Tommyjem i ode posjetiti svoju majku. Tommyja pogreškom zamijene za Markusa i otmu. Markus odluči da duguje svom najboljem prijatelju da pronađe otmičare i spasi ga.

Tražeći Tommyja i Markusa, Moser (Tobias Moretti) i Rex završe u Muzeju gmazova. Rexa ugrize otrovna zmija, a Moser mora što prije pronaći protuotrov. U međuvremenu, Tommy i Markus pronalaze sigurno skrovište od otmičara u vlaku. Međutim, otmičari su im na tragu. Hoće li pripadnici bečkog Odjela za umorstva stići do njih na vrijeme? Sada sve ovisi o Rexu.

6. sezona, epizoda 4 - 5 - 27. prosinca

U nacionalnoj biblioteci izložena je tek nedavno otkrivena znanstvena ostavština botaničara i svjetskog putnika grofa Egona Reichenberga. Plemeniti istraživač u prošlom je stoljeću u Tibetu otkrio sredstvo, koje bi trebalo znatno produljiti čovjekov životni vijek. Informacije o mjestu gdje se to sredstvo nalazi i njegovoj recepturi naslućuju se u njegovim opsežnim zabilješkama, na njihovu analizu neki očito nisu željeli čekati.

Talentiran i vrijedan skakači konj Sirius ponos je mlade turnirske jahačice Therese Latzki (Anna Luise Kish). Ali Theresinoj majci, vlasnici konja, važni su samo slava i novac. Kada Theresa nakratko otputuje, konja predaje na brigu sadističkom treneru Arthuru Steinu (Henry Meyer), koji želi od njega napraviti prvoklasnog skakača. Ali Sirius pri skoku slomi prednju nogu i Stein ga upuca.

6. sezona, epizoda 6 - 7 - 28. prosinca

Po nalogu trgovca oružjem Shweigera (Hermann Schmid), privatni detektiv Hans Bergmann (Bernd Birkhahn) i bivši plaćenik ubiju poznatog novinara i pisca Klausa Arnsteinera, tijekom njegova boravka u bolnici. Arnsteiner je istražujući ilegalnu trgovinu oružjem, naišao na Schweigera i njegovu bandu te ih razotkrio objavivši priču.

Beskrupulozan odvjetnik dr. Fabian Ambach (Albert Rueprecht) vodi unosnu trgovinu djecom otetom u Italiji. U Njemačku ih dovodi njegov pomagač Gianni Costarella tako da ih smjesti u zagušljivo skrovište u kamionu punom papiga. Ambach ih zatim prodaje svojim imućnim klijentima. Jednog dana se jedno od djece uguši tijekom prijevoza te Costarellu počne peći savjest i odluči se povući.
Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim preuzimaju ovaj tužni slučaj.

6. sezona, epizoda 8 - 9 - 29. prosinca

Reklamni fotograf ima više nego nastran hobi te fotografira mrtva živa bića. U svoj atelje zaključava mladu Iris Mankerm te je ubije. Tjedan dana poslije Irisina majka dolazi k Boecku i prijavi njezin nestanak. Brandtner (Gedeon Burkhard) slijedi informaciju gđe Manker da je Iris nedavno sudjelovala u jednom talk showu te joj ponosno rekla da se za nju zanima neki fotograf.

Ubrzo nakon zatvaranja šaltera maskirani razbojnik napadne privatnu banku te prisili direktora banke i njegovu tajnicu da mu predaju svu gotovinu iz trezora. U međuvremenu jedna od zaposlenica banke pukne i beskrupulozni kriminalac je ustrijeli te nakon toga pobjegne s plijenom i direktorom banke kao taocem.
Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard), koji je s Rexom, obožavateljem vožnje na crno na Velikom kotaču, žuri se na mjesto zločina, gdje se pojave i ostali zaposlenici banke.

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju