Kriminalistička kultna serija, koja prati odvažnog i iznimnog policijskog psa Rexa nastavlja rješavati zločine.

9. sezona, epizoda 5 - 6 - 20. siječnja

Teresa Zauli priznaje svojem šefu i ljubavniku Fancu Mantovaniju da nosi njegovo dijete. Počnu se svađati jer Mantovani izzistira da pobaci i snažno pljusne Teresu. Ona padne, udari glavom o stubu i na mjestu pogine. Mantovani nalazi Teresin dnevnik i izjuri iz stana. No motociklist ukrade njegovu aktovku u kojoj je dnevnik i nestane na ulicama Rima.

Maleni Giovanni nađen je u parku u nesvijesti s ranom na zatiljku. Lorenzo Fabbri, Rex, Morini i Katia istražuju mjesto i otkriju da je dječak ozlijeđen negdje drugdje i da je dovučen na ovo mjesto. Sve je potencijalne tragove u parku uništio sustav zalijevanja. Tijekom pregleda u bolnici Katia nalazi gumb u Giovannijevoj manžeti.

9. sezona, epizoda 7 - 8 - 21. siječnja

Lorenza Fabrija probudi poziv kapetana Morinija. Boli ga glava, sve mu je u magli, a pokraj njega spava privlačna gola žena: to je Katia iz forenzične ekipe. Uskoro se Lorenzo i Rex, koji potpuno ignorira svojeg gazdu, sastaju s Morinijem u restoranu „Taverna dei santi“. Vlasnik, Giuseppe Iraci, ubijen je. Iz blagajne ne nedostaje ni centa, no Rex nanjuši da je vrlo skupo vino nestalo.

Barbaru Loriju, kćer industrijalca, napao je i oteo maskirani mafijaš. Njezin tjelohranitelj Riccardo Muzzi uspio je upucati jednog od otimača prije negoli je ovaj njega ranio. Riccardo je bivši kolega i prijatelj Lorenza Fabbrija. Inspektor osjeća da mu je dužnost pronaći Riccardova ubojicu, premda se Gori brine zbog Fabbrijeve zainteresiranosti za slučaj. Zahvaljujući videonadzoru uspjeli su identificirati otimača Giulija. Uskoro nalaze izgorjeli auto s Giuliovim tijelom. Lorenzo saznaje da je Giulio većinu vremena provodio sa svojim prijateljem Mariom, konobarom, koji je otišao na put.

10. sezona, epizoda 1 - 2 - 22. siječnja

U pucnjavi između inspektora Lorenza Fabbrija i Barbare Lorije Rex je nastrijeljen i teško ranjen. Život mu je u opasnosti. Fabbri odvodi psa u veterinarsku bolnicu. No i Barbara je ranjena. Dok se okolnosti ne razjasne, Fabbri je suspendiran. Achille Gentilini, koji je upoznao s kriminalom Barbaru, kćer industrijalca, vjeruje da je njegova ljubavnica mrtva i kune se da će se osvetiti na Fabbriju.

Noćna stražarica Monica Rubesi nađena je mrtva u centru za dupine zoološkog vrta Zoomarine. Direktor Porcelli, kao i Salbitani, šef osiguranja, u šoku su. Dreser dupina Rino Tremonti posljednji je vidio Monicu živu i nema alibi. Međutim uskoro je skinuta sumnja s njega. Cijelu je noć proveo lutajući jer ga je djevojka izbacila iz doma. Forenzična analiza utvrđuje da je Monica imala seksualni odnos s njim nedugo prije smrti. No DNK njezina posljednjeg partnera ne upućuje ni na jednog člana osoblja.

10. sezona, epizoda 3 - 4 - 23. siječnja

Concezio Soldati hladnokrvno puca na školskog domara i nasilu ulazi u učionicu. Traži učiteljicu Mariu Mastangelo koje tog dana nema na poslu. Concezio traži da se učiteljica dovede, inače će poubijati učenike jednog po jednog. Uz pomoć specijalaca, Fabbri vodi pregovore s Conceziom. Saznaje da je Concezio prije dvije godine izgubio sina Ivana kojeg su na satu tjelesnog odgoja ubile švedske ljestve. Na dan nesreće, Maria je bila dežurni profesor. Na suđenju su Maria i ravnatelj oslobođeni krivnje, no Concezio nikad nije prihvatio presudu. Pronađeno je tijelo ravnatelja kojeg je ubio Concezio, kratko prije negoli je zarobio taoce.

Grof Alfonso Borromini, ljubitelj svega japanskog, pronađen je mrtav u svojoj radnoj sobi. Sve upućuje na to da je počinio Harakiri, no Fabbrijev pomoćnik Morini otkriva da je sablja korištena previše amaterski za jednog majstora poput grofa. Dan prije Alfonsova ubojstva, starija žena htjela je razgovarati s grofovim sinom Corradom. Kako njega nije bilo, grof je razgovarao s njom, nakon čega je bio vrlo uzrujan. Ta je žena nađena udavljena, a zvala se Margherita Lanzoni. Sobarica Desiree također je ubijena.

10. sezona, epizoda 5 - 6 - 24. siječnja

U malom gradu Marinelli ubijena je profesorica violončela, Elisa Donati. Njezina prijateljica Gisela je Fabbrijeva majka. Traži da njezin sin vodi istragu i da privede ubojicu pravdi. Međutim, slučaj nije u Fabbrijevoj nadležnosti, no na svu sreću, mjesna inspektorica Nina Canale njegova je prijateljica koja s oduševljenjem prihvaća Fabbrijevu pomoć. Sofia, prijateljica i susjeda, slučajno je vidjela provalnike koji su ušli u Elisinu kuću, a nešto kasnije otkriveno je Elisino tijelo. Tragovi vode do Maria Salveranija, koji je osumnjičen za nekoliko krađa na tom području. Nina i Fabbri uspijevaju uhititi Salveranija i njegove pomoćnike, no kad ih odvojeno ispitaju, svi se kunu da je žena bila živa nakon što su otišli. Oni su je samo zavezali.

Tijekom snimanja manekenka Rosario sruši se na pod i umre. Uskoro se otkriva uzrok smrti: otrovni sprej koji je ubojica poprskao po njezinoj prikolici. Fabbri dobiva istragu, no nakon toga slomi zglob, pa Morini i Rex moraju preuzeti posao. Rosarijina prijateljica Patrizia govori Moriniju da je Rosario bila opsjednuta internetskom igricom „My Life“. U kompjuterskom svijetu dobila je novi identitet i razgovarala je preko interneta s istomišljenicima kojima treba prostor izvan realnosti u kojem bi mogli živjeti u svijetu svoje mašte.

10. sezona, epizoda 7 - 8 - 25. siječnja

Džokej Marussi nađen je mrtav u boksu svojeg konja nakon pobjede na utrci. Rupa na sljepoočnici navodi na sumnju da je ubijen hicem. Valli, vrlo poznati kockar u kockarskim krugovima, kladio sa ne Marussijevog konja i osvojio 300.000 eura. Fabbriju je ta oklada vrlo sumnjiva jer Marussi nije bio vrhunski džokej. Fabbrijeve sumnje uskoro su potvrđene: Marussijev konj bio je pod dopingom.

Donatella, novinarka i ljubavnica Fabbrijeva šefa Gorija nađena je ubijena. Gori je u vrijeme ubojstva bio u stanu, no kako je popio tabletu za spavanje, nije ništa čuo. Nadstojnik Salani optuži Gorija te ovaj prizna da se u posljednje vrijeme bojao da će ga Donatella ostaviti zbog drugog. Gori je suspendiran, no Fabbri je uvjeren u njegovu nevinost. Nagovara tužioca da drži Gorija 24 sata na slobodi. Donatellino posljednje poslovno putovanje bilo je u bivšu Jugoslaviju, gdje je viđena s jednim Talijanom. No podaci na Donatellinom laptopu dokazuju da joj on nije bio ljubavnik, nego mutni trgovac automobilima, Rigoni. Priznaje da je prodavao ukradene aute, no kune se da nije ubio Donatellu.

10. sezona, epizoda 9 - 10 - 26. siječnja

Migliavacca, ravnatelj Centra za dječju psihologiju, udavio je zaposlenicu, psihologinju Martu, u njezinu stanu. Boji se da će ga izjava njezina autističnog sina Michelea stajati slobode pa baca sumnju na svojeg pomoćnika Prandija koji je bio u kratkoj vezi s Martom, tako što podmeće njegovu kosu na mjesto zločina. No zaključuje se da je kosa namjerno ostavljena, što Prandija oslobađa sumnje. Autistični Michele ne može govoriti, no stalno crta isti crtež. Migliavacca drži njegov posljednji crtež pod ključem, no nije računao na Rexa koji privlači Fabbrijevu pozornost na skriveno mjesto.

Nezaposleni Marco Pagani ubijen je na ulici. Tragovi vode do vozača kamiona Fiocce, koji tvrdi da je pokupio osam drvenih sanduka na gradilištu i odvezao ih u skladište izvan grada. Upravitelj gradilišta Ghini priznaje da je tijekom gradnje oštećeno drevno groblje. Da je prijavio pronalazak, gradilište bi bilo zatvoreno, čime bi se prouzrokovali golemi financijski gubici. Kako bi to spriječio, pozvao je Paganija, koji je nekad ilegalno trgovao antikvitetima, da brzo makne iskopine. Rex u grobnici otkriva omot od lizalice, no na njemu nema Paganijevih otisaka. Očito Pagani nije sam opljačkao grob.

Kriminalističku seriju 'Inspektor Rex' ne propustite pratiti od ponedjeljka do subote u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju