Kriminalistička kultna serija, koja prati odvažnog i iznimnog policijskog psa Rexa nastavlja rješavati zločine!

4. sezona, epizoda 7 - 8 - 2. prosinca 

Za Rexa i uvjeti na poslu ostaju nepromijenjeni. Brandtner (Gedeon Burkhard) uključuje Rexa u sve svoje istrage te se čak navikne i na podjelu sendviča sa šunkom. Rex ubrzo otkriva posve novu životnu snagu uz svojega prijateljskog i samouvjerenog novog gospodara.

Majstor prerušavanja u supermarket upadne prerušen u starijeg muškarca. Rex i Brandtner (Gedeon Burkhard) provjeravaju kabaretsku scenu, a njihov nepouzdani protivnik im zadaje pune ruke posla. Kada opljačka mjenjačnicu novca i pokuša se predati policiju prerušen kao jedan od njegovih talaca, Rexov istančan njuh napokon dovodi Čovjeka s tisuća lica pred lice pravde.

4. sezona, epizoda 9 - 10 - 3. prosinca

U hotelu beskrupulozni odvjetnik uz pomoć svojih 'pajdaša' provede opak plan, u kojem insceniraju ubojstvo građevinskog dužnosnika koji im je pribavljao vrlo unosne državne ugovore. Brandtner (Gedeon Burkhard) ubrzo prozre njihovu igru, ali shvati da će im vrlo teško nešto 'prišiti'. U međuvremenu jedan od kriminalaca želi napustiti bandu, ali kad Rex krene u vlastitu istragu i pokuša spasiti čovjeka, koji je zatočen u prevrućoj sauni, i sam postane zatočenikom.

Bogati prijevoznik ubijen je u nesreći s kontejnerom u dvorištu svoje tvornice. Rex i Brandtner (Gedeon Burkhard) uskoro otkriju da se iza ubojstva krije bizarna obiteljska drama. Ispostavi se da je ubojica sin preminulog, koji je otkrio da njegova žena čeka dijete s njegovim vlastitim ocem. Kada žena u visokoj trudnoći nestane, sve nade u njezin pronalazak usmjerene su na Rexa.

4. sezona, epizoda 11 - 12 - 4. prosinca

Ubijena je studentica umjetnosti. Ispostavi se da je njezina smrt povezana s nestankom bebe. Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex počnu istraživati bizarni slučaj otmice bebe te utvrđuju identitet počiniteljice. Njihova potraga za njom dovodi ih u planine gdje im ona na koncu zaprijeti da će zajedno s bebom skočiti u provaliju. Dok je Brandtner pokušava odgovoriti od samoubilačkog skoka, Rex se popne po nevjerojatno opasnom terenu i prikrade joj se. Katastrofa je izbjegnuta u posljednjem trenutku.

Prije nekoliko godina, Brandtner (Gedeon Burkhard) je uhitio Petera Rognora nakon pljačke banke. Rognor se zakleo da će se osvetiti Brandtneru prvom prilikom nakon što izađe iz zatvora. Rognor dolazi na ideju da najbolji način da se osveti Brandtneru je da otme Rexa.

4. sezona, epizoda 13 - 14 - 5. prosinca

Suprug, uspješni trgovac nekretninama, pronađe svoju suprugu zadavljenu. Budući da je nestao njezin skupocjen nakit, inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) pretpostavi da ju je ubio provalnik, ali se ispostavi da je žena u trenutku kad je otvorila vrata ubojici nosila negliže te ga je stoga morala poznavati. Brandtner i Rex odjednom se nađu upleteni u mrežu laži i lažnih alibija, koje im daju njezin suprug, ljubavnik te portir s voajerskim sklonostima. Portira na kraju spasi Rex jer se ispostavi da je pravi krivac suprug.

Zagonetno ubojstvo vodi Brandtnera (Gedeon Burkhard) i Rexa u svijet tenisa. Žena koja vodi teniski klub tvrdi da je otišla s mjesta zločina mnogo prije nego što je ubojstvo počinjeno, kao i posljednji partner preminulog muškarca, bogati trgovac sportskom odjećom. Tijekom istrage inspektor Brandtner upozna preambicioznog oca koji silno želi da njegova kći postane teniska prvakinja.

4. sezona, epizoda 15 - 16 - 6. prosinca

Kako bi osudio opasnoga bombaša, koji iza rešetaka ucjenjuje željeznicu, inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard), prerušen u kriminalca, prokrijumčari se u zatvor. On i bombaš pobjegnu iz zatvora tijekom insceniranog zatvorskog konvoja. A lokaciju koju su odabrali kao skrovište je Brandtnerova kuća i zato je Rex ponovno u akciji. No zatvorenik ne vjeruje Brandtneru te neprimijećeno pobjegne.

Mladića jedne tvrtke dvije kolegice lažno optuže za pokušaj silovanja te odmah izgubi posao. Odluči se osvetiti za poniženje koje su mu priredile pa ih ubije. Tek nakon što mladić ubije drugi put inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) shvati da su slučajevi povezani te uspije ući u trag ubojici. Ali na ubojičinu popisu ostala je još jedna osoba.

16. sezona, epizoda 1 - 2 - 7. prosinca

U stražnjoj prostoriji diskoteke u Rimu dogodilo se okrutno ubojstvo. Ubojica je Massimo Breviglieri, potomak bogate obitelji. Njegov otac Giovanni spreman je na sve kako sin ne bi završio u zatvoru, čak i pribjeći kriminalnim rješenjima... kao što je unajmiti osobu da ubije jedinu ženu koja je Massimu vidjela lice: Celeste Loran, francuski top-model, koja se nalazila u toj istoj diskoteci. Budući da je Celeste poznata osoba, to otežava policiji diskretno voditi slučaj... a to što je prelijepa žena za Terzanija je dodatni poticaj da je ugosti u svome domu, zajedno s Rexom, kako bi joj ponudio zaštitu daleko od paparazza.

Cesare Lanzafame „umirovljeni“ je kriminalac i vlasnik sportskoga kluba i još je umiješan u prljave poslove. Točnije, čuva plijen dvojici nasilnih pljačkaša, Francu Vanniniju i Luci Formelli, koji čekaju da se situacija malo smiri. Maurizio Torre, Vito Somma i Asso Palombo tri su trećerazredna kriminalca koji će ga, pokušavajući ga opljačkati, nenamjerno ubiti.

16. sezona, epizoda 3 - 4 - 8. prosinca

Tijekom jedne operacije Terzani i Rez naići će na tajanstveno truplo skriveno u arteškom bunaru. Na tijelu nema ničega čime bi ga mogli identificirati: potpuno je nago i nema dokumenata. Jedini očiti detalj je boja kože. Nakon istraživanja, zahvaljujući kojemu se saznaje gdje i s kime je osoba provela posljednje sate, sumnja pada na posljednju osobu koja ga je vidjela živa: Veronicu Lucini, ženu koja se sumnjivo ponaša, koja je nestala nedugo nakon ubojstva i koja ima prilično opsesivnu vezu, na granici uhođenja, s nekim Jamalom Agbajeom.

Tijekom fotografiranja za policijski kalendar Terzani će upoznati Michelea Fredu, policajca manekena s kojim će se odmah složiti. No upravo tijekom te opuštene prigode zbog Rexova će njuha Terzani i Monterosso postati dijelom nevjerojatne akcije trojice pljačkaša, za koje se čini da iza sebe već imaju razne pljačke. Naši će policajci srediti dvojicu dok će Rex stradati prateći trećega, koji je prerušen. Tijekom ispitivanja dvojice uhvaćenih stvari će se zakomplicirati. Uskoro će postati jasno da je banda ustrojena na vrlo neobičan način: u svakoj pljački sudjeluje samo isti šef.

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju