Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

6. sezona, epizoda 15 - 19. kolovoza

Pop pjevačica Michou Lang (Edita Malovcic) dospjela je sa svojom pjesmom na prvo mjesto top-ljestvice, ali joj je slava udarila u glavu te se posvađala sa svojom bivšom partnericom Tanjom Steiner, svog dečka Patricka je ostavila zbog sumnjivog menadžera, a svoje kolege živcira svojim ponašanjem. Kada se jedne večeri vraćala kući s probe u studiju, njezin automobil je eksplodirao i preminula je na mjestu nesreće.

7. sezona, epizoda 1 - 19. kolovoza

Nakon odlaska inspektora Alexa Brandtnera (Gedeon Burkhard) i kolege Christiana Boecka (Heinz Weixelbraun), u službenim prostorijama bečkog Odjela za umorstva vlada dosadna praznina. Samo vjerni Kunz (Martin Weinek) hrabro drži položaje i nestrpljivo očekuje dolazak novog kolege. Rex svoju dosadu radije ubija u kinu iza ugla. Ondje barem četveronožni inspektor može pravovremeno upozoriti na curenje plina iz plinskih cijevi – Rex se osjeća beznadno premalo angažiran. U međuvremenu, istrenirana Niki Herzog (Elke Winkens) džeparu je u busu utjerala strah u kosti, dok je istodobno Marc Hoffmann (Alexander Pschill) morao uvjeravati kupce i zaposlenike jednog supermarketa da je on policajac i da je njegov pištolj službeno oružje. Njih dvoje, ne sasvim slučajno, nalete jedno na drugo na rolanju te se Marc teatralno pobrine da mu Niki napokon pokloni svu svoju pozornost. Burna ljubavna noć doima se kao početak strastvene veze. Ali ujutro se netom zaljubljeni moraju rastati, jer oboje imaju neodgodive poslovne obveze. No nijedno od njih ne želi ući u detalje.

7. sezona, epizoda 2 - 3 - 20. kolovoza

U vilu bogataša provali provalnika te ga ubije svijećnjakom. Provalnik zatim pobjegne s plijenom. Budući da slute da počinitelj želi što brže moguće prodati četiri vrijedna svijećnjaka, Marc (Alexander Pschill) i Niki (Elke Winkens) pretresu bečke trgovce starinama. Niki uspije stupiti u kontakt s kupcem ukradenih stvari. Također Sonja Fuchs (Daniela Gäts) , sestra ubijenog, i njezin suprug pokušavaju vratiti svijećnjake. Oni pod svaku cijenu žele otkupiti vrijedno obiteljsko nasljeđe te također završe kod tog kupca. Niki kod kupca svjećnjaka pronalazi sat, koji je pripadao ubijenom bogatašu. Otisci prstiju na satu brzo ih dovode do provalnika, a Rex se pobrine da provalnik u bijegu ubrzo sjedi u istražnom zatvoru.

Profesionalni penjači Hans (Bernd Birkhahn) i Pete noću se zbog oklade popnu na toranj gradske vijećnice. Hans je očito precijenio svoje mogućnosti te se pred očima svoje djevojke i svojih partnera sunovrati u smrt. Kako bi izbjegli opće zanimanje, oni zakopaju Hansovo tijelo u rupu na gradilištu. Ali tijelo preminulog biva slučajno otkriveno već idućeg dana. Zahvaljujući oštroumnim zaključcima dr. Grafa (Gerhard Zemann) tijekom obdukcije tijela, Marc (Alexander Pschill) i Niki (Elke Winkens) ubrzo uspijevaju identificirati žrtvu kao profesionalnog penjača Hansa Brennera, koji zajedno sa svojim prijateljima drži školu za penjanje. Iako se doimaju duboko potreseni, Marc i Niki slute da se među njima krije ubojica.

7. sezona, epizoda 4 - 5 - 21. kolovoza

Krojačica naiđe jedne večeri, na putu kući, na psa bez gospodara kojeg uzme k sebi. Kad je u njezinu stanu napadne nepoznata osoba, lutalica uzaludno pokuša priskočiti u pomoć svojoj dobročiniteljici pri čemu ugrize napadača za nogu. Ali uljez se oslobodi psića, zadavi krojačicu i neprimijećen, nestane.
Kada idućeg dana biva pronađe njeno tijelo i Odjel za umorstva započne svoju istragu, Rex otkriva da se u vrtu nalazi potpuno smeten pas lutalica. Četveronožni inspektor odmah zamijeti krvave tragove na krznu svog preplašenog druga. Ali kako da objasni Marcu (Alexander Pschill) da je lutalica vjerojatno jedini svjedok krvavog čina i da na sebi nosi važne dokaze? Lutalica barem ostaje pod Marcovom i Rexovom zaštitom.

Kada u šumici pronađu mrtvo tijelo 16- ogodišnje djevojke, za patologa dr. Grafa (Gerhard Zemann) nema dvojbe: mlada se djevojka otrovala cijanidom. Njušeći i tražeći dokaze nedaleko mjesta smrti, Rex nailazi na još jednu žrtvu, psihoterapeutkinje. Marcova (Alexander Pschill) i Nikina (Elke Winkens) pretpostavka da su ova dva ubojstva povezana uskoro se pokaže točnom, jer je djevojčice bila pacijentica preminule psihoterapeutkinje.

7. sezona, epizoda 6 - 7 - 22. kolovoza

Na temelju dojave uznemirenog susjeda dva policajca u potrazi za oružjem pretraže kuću poznatog nasilnika te zaplijene više komada vatrenog oružja za koje on nije imao dozvolu. Samo izvana opušten nasilnik dopušta vlasti da obavi svoj posao, no nešto poslije ubija svog susjeda te ustrijeli i jednog od policajaca u stražarskoj sobi. Kada Marc (Alexander Pschill), Niki (Elke Winkens) i Rex pronađu ubijenog susjeda, tjeralica za obožavateljem oružja i ubojicom iz strasti već je u punom zamahu. No on se skriva u vrtnoj kućici starijeg bračnog para.

Glumac kazališta lutaka uboden je tijekom predstave, a samo dan poslije na isti način umre vozač taksija. Budući da su objema žrtvama usta bila zalijepljena, Marc (Alexander Pschill) i Niki (Elke Winkens) polaze od toga da je riječ o istom počinitelju. Prvi trag pruža kontakt s odvjetničkim uredom, protiv čijeg je vlasnika pokrenut postupak zbog silovanja. Sada Niki (Elke Winkens) slijedi svoju kriminalističku intuiciju te detaljnije prouči povijest ubijenog glumca. I ovaj je bio okrivljen za seksualni zločin te ga je u postupku također zastupao dotični odvjetnik.

7. sezona, epizoda 8 - 9 - 23. kolovoza

Mlada djevojka se jedne večeri nađe među sumnjivim posjetiteljima te doživi kako mladi Rusi tijekom partije ruskog ruleta izazovu jedan drugog na dvoboj. Jedan od njih ne preživi test hrabrosti, dok je djevojka u šoku napuštala dvoranu, organizator tog eventa za njom pošalje svog partnera, koji ubije mladu ženu. Žrtvino tijelo je pronađeno i Rex slijedi njezin trag do zgrada nekadašnjeg veterinarskog fakulteta, gdje su nađeni svježi tragovi krvi. U žrtvinu stanu Marc (Alexander Pschill) i Niki (Elke Winkens) nailaze na zagonetni novinski oglas koji ih vodi do mogućeg Mozartova groba.

Nesposoban i kao pomoćni poštar, dobiva posao kućepazitelja u višekatnici koja pripada njegovoj omraženoj sestri. Kroz 'dobro isplaniran' brak i još unosniju rastavu, mlada žena uživa u luksuznom životu. Pri tome ni u snu ne pomišlja financijski pomoći svom bratu. Naprotiv, prema nevoljenom bratu ponaša se poput skrbnice, gdje god stigne. On joj se tako želi osvetiti, ali ne Eriki nego drugim bogatim, lijepim, mladim ženama, kao zamjeni za njegovu sestru. Preodjeven u poštara uspijeva ući u stan svoje žrtve, zadaviti je te napustiti mjesto zločina nakon što temeljito opere ruke. 

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju