Kriminalistička kultna serija, koja prati odvažnog i iznimnog policijskog psa Rexa nastavlja rješavati zločine!

5. sezona, epizoda 7 - 8 - 16. prosinca

Voditeljica podružnice jednog supermarketa, pronađena je ustrijeljena na Strudelhofstiegeu. Čini se da je bila žrtva pljačke, jer nedostaje novčanik s dnevnim utrškom. Uspoređujući ovaj slučaj sa sličnim napadima, Brandtner (Gedeon Burkhard) i Böck (Heinz Weixelbraun) nailaze na već kažnjavanog kriminalca, koji je nedavno pušten iz zatvora i živi sa svojom sestrom u istoj kući kao i žrtva.

Mlada djevojka uživa u vožnji fijakerom kroz Beč. Smatra da je austrijska carica Elisabeth. Ali tada osjeti da joj kočijaš želi nauditi pa ga ubode njegovom turpijom. Svjedokinja vidi Marion kako izlazi iz kočije. Idućeg dana tijelo je pronađeno i svjedokinja obavijesti policiju. Rex na mjestu zločina pronađe dio djevojčina ukrasa za kosu, blještavu zvijezdu. A jedan bečki draguljar potvrđuje da zvijezda sliči povijesnom nakitu carice Sissi. Ubrzo se javi još jedan svjedok. On misli da je vidio caricu Sissi kako noću jaše kroz park. Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim odluče slijediti vrlo obećavajući trag te traže mladu ženu s bolesnim afinitetom prema carici Sissi.

5. sezona, epizoda 9 - 10 - 17. prosinca

Vlasnik kreditne ustanove, pronađen je ustrijeljen u svom uredu. Čini se da je riječ o simuliranom samoubojstvu. Budući da je žrtva zbog svog lihvarstva mogao imati popriličan broj neprijatelja, Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegove kolege najprije odluče istražiti adrese iz njegove kartoteke opomena. Problem je taj što svi dužnici imaju dobar alibi, osim zaposlenika jedne tvrtke.

Zaposlenik jedne privatne čuvarske službe, ima problema s alkoholom, zbog čega ponajviše pati njegova obitelj. Stalno dolazi do svađa tijekom kojih zaštitar tuče svoju suprugu. Jednog dana sukob se razbukta i on ustrijeli svoju suprugu. Susjedi koji su čuli pucnjeve i obavijestili policiju žele zadržati ubojicu, ali on im uspijeva pobjeći pucajući na njih.

5. sezona, epizoda 11 - 12 - 18. prosinca

Poznata operna pjevačica Nina Martin (Nicole Ansari-Cox) nakon porodiljskog dopusta planira gostujući nastup u bečkoj državnoj operi. Dok je ona vodila pregovore, u njezinoj hotelskoj sobi ustrijeljena je dadilja, a šestomjesečni sin otet. Otmičari su očito bračni par, koji su također došli u hotel s bebom, odnosno lutkom. Ubrzo se otmičari javljaju na internetsku stranicu policije i traže otkupninu u iznosu od 20 milijuna šilinga. Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex odlaze na dogovoreno mjesto. Ali kad Rex otmičaru želi istrgnuti torbu s novcem, primopredaja propada.

Mlada žena pogine u automobilskoj nesreći. Prema izjavama svjedoka, malo prije nesreće netko ju je nazvao na mobitel, nakon čega se tako uzrujala da je skrenula s ceste i poginula. Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) mora prenijeti tužnu vijest njezinim najmilija. Pritom saznaje da je žrtva već dulje vrijeme primala anonimne prijeteće pozive, koji su djelomično snimljeni na njezinoj telefonskoj sekretarici.

5. sezona, epizoda 13 - 14 - 19. prosinca

Tijekom treninga igrač hokeja Pokorny (Johannes Zirner ) padne u nesvijest nakon tjelesnog pregleda i ubrzo nakon toga umre. Liječnik hitne pomoći primjećuje neobičnu ogrebotinu na desnom ramenu i obavijesti policiju. Na mjestu događaja Brandtner (Gedeon Burkhard) i Böck (Heinz Weixelbraun) utvrđuju da je igrač bio žrtva izuzetno perfidnog atentata.

U jami je pronađeno karbonizirano tijelo. Kako bi se otkrio identitet preminulog, Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) uz pomoć računala izradi fotorobot i saznaje da je riječ o Paulu Tomeku. Pretres stana Tomeka, koji je, prema riječima kućepazitelja, na odmoru, vodi istražitelje do Tomekova brata. Böck i Brandtner potraže ga u njegovu elegantnom penthouseu.

5. sez., ep. 15; 6. sez., ep. 1 - 20. prosinca

Dva ubojstva, za koja se smatra da ih je počinio isti počinitelj, drže Brandtnera (Gedeon Burkhard) i njegov tim u stalnom pokretu. Prvo je mlada žena nasilno gurnuta s Vienna Towera, a poslije je ubijen muškarac. U oba slučaja ubojica je na mjestu zločina ostavio karte za tarot koje su usko povezane s načinom ubojstva.

Inspektor Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim u stanju su pune pripravnosti: strašni serijski ubojica u svakoj noći punog mjeseca na jednom bečkom groblju ubije jednu mladu ženu. Prije iduće noći punog mjeseca Brandtner naredi pojačan nadzor svih groblja te i sam zajedno s Rexom i svojim timom odlazi u ophodnju. Ali ubojstvo mlade studentice umjetnosti nije se moglo spriječiti.

16. sezona, epizoda 9 - 10 - 21. prosinca

Diamante Allevi kućna je pomoćnica u rimskoj vili talijanskog veleposlanika u Koreji, ali nije samo to. Ona je i opasni fanatik vjerske sekte koja planira provesti u djelo zločinački plan koji počinje ubojstvom odgovorne osobe za sigurnost veleposlanika, Alessandra Rionera (sina pukovnika koji je više puta pomogao policiji) i trebao bi biti okončan puštanjem smrtonosnog virusa na konferenciji o vjerama u četvrti EUR.

Očekuje se golema razmjena droge između kolumbijskog kartela i lokalnog podzemlja. Dogodit će se na sljedeći način: Kolumbijci će pozvati svojeg čovjeka iznutra, zatvorenog u hotelsku sobu na obali Anzija. Njihov će im čovjek reći lozinku i tada će mu kartel otkriti na kojem će se mjestu dogoditi razmjena. Koristeći uhićenje njihova čovjeka, momka kojega zovu Barnaba, Gori namjerava pripremiti zamku za hvatanje dilera i za sprečavanje razmjene robe. Terzani, Rex i Malforti otići će u hotelsku sobu postaviti bubicu u hotelski telefon i uzeti Barnabino mjesto čekajući da im dojave mjesto razmjene i da onda započne racija.

16. sezona, epizoda 11 - 12 - 22. prosinca

Umberto Marescalchi, bogati kolekcionar umjetničkih djela, pronađen je mrtav u svojoj vili. Kada se otkrije da iz kolekcije nedostaje vrijedno Tizianovo djelo, sumnja će pasti (zahvaljujući Rexovu njuhu) na lopovski par koji je već na spektakularan način ukrao umjetnička djela iz kolekcije Kruger, čiji je dio bio i Tizian.
Tko je zaista ubio Umberta Marescalchija?

Dok nepodudarnosti i sumnje u ovom slučaju rastu, zahvaljujući Rexovu njuhu, Angela i Terzani uspijevaju opkoliti mjesto na kojem se skrivaju dva lopova: trošnu vilu na otoku na jezeru Bolsena.
Počinje lov na čovjeka na samo naizgled nenaseljenoj lokaciji. U policijskoj postaji Papini će otkriti određene detalje o obitelji Dell’Ombra koji bi mogli baciti novu sumnju na identitet ubojice Marescalchija. Dok se jedne strane Terzani i Rex pokušavaju uloviti dvoje notornih pljačkaša, Papini se s druge bavi istraživanjem kako bi shvatio jesu li Guido Dell'Ombra i Julia Eberg, osim za brojne pljačke, krivi i za ubojstvo...

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju