Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

4. sezona, 8. - 9. epizoda - 15. srpnja

Majstor prerušavanja u supermarket upadne prerušen u starijeg muškarca. Rex i Brandtner (Gedeon Burkhard) provjeravaju kabaretsku scenu, a njihov nepouzdani protivnik im zadaje pune ruke posla. Kada opljačka mjenjačnicu novca i pokuša se predati policiju prerušen kao jedan od njegovih talaca, Rexov istančan njuh napokon dovodi Čovjeka s tisuća lica pred lice pravde. U hotelu beskrupulozni odvjetnik uz pomoć svojih 'pajdaša' provede opak plan, u kojem insceniraju ubojstvo građevinskog dužnosnika koji im je pribavljao vrlo unosne državne ugovore. Brandtner (Gedeon Burkhard) ubrzo prozre njihovu igru, ali shvati da će im vrlo teško nešto 'prišiti'. U međuvremenu jedan od kriminalaca želi napustiti bandu, ali kad Rex krene u vlastitu istragu i pokuša spasiti čovjeka, koji je zatočen u prevrućoj sauni, i sam postane zatočenikom.

4. sezona, 10. - 11. epizoda - 16. srpnja

Bogati prijevoznik ubijen je u nesreći s kontejnerom u dvorištu svoje tvornice. Rex i Brandtner (Gedeon Burkhard) uskoro otkriju da se iza ubojstva krije bizarna obiteljska drama. Ispostavi se da je ubojica sin preminulog, koji je otkrio da njegova žena čeka dijete s njegovim vlastitim ocem. Kada žena u visokoj trudnoći nestane, sve nade u njezin pronalazak usmjerene su na Rexa.
Ubijena je studentica umjetnosti. Ispostavi se da je njezina smrt povezana s nestankom bebe. Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex počnu istraživati bizarni slučaj otmice bebe te utvrđuju identitet počiniteljice. Njihova potraga za njom dovodi ih u planine gdje im ona na koncu zaprijeti da će zajedno s bebom skočiti u provaliju. Dok je Brandtner pokušava odgovoriti od samoubilačkog skoka, Rex se popne po nevjerojatno opasnom terenu i prikrade joj se. Katastrofa je izbjegnuta u posljednjem trenutku.

4. sezona, 12. - 13. epizoda - 17. srpnja

Prije nekoliko godina, Brandtner (Gedeon Burkhard) je uhitio Petera Rognora nakon pljačke banke. Rognor se zakleo da će se osvetiti Brandtneru prvom prilikom nakon što izađe iz zatvora. Rognor dolazi na ideju da najbolji način da se osveti Brandtneru je da otme Rexa.
Suprug, uspješni trgovac nekretninama, pronađe svoju suprugu zadavljenu. Budući da je nestao njezin skupocjen nakit, inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) pretpostavi da ju je ubio provalnik, ali se ispostavi da je žena u trenutku kad je otvorila vrata ubojici nosila negliže te ga je stoga morala poznavati. Brandtner i Rex odjednom se nađu upleteni u mrežu laži i lažnih alibija, koje im daju njezin suprug, ljubavnik te portir s voajerskim sklonostima. Portira na kraju spasi Rex jer se ispostavi da je pravi krivac suprug.

4. sezona, 14. - 15. epizoda - 18. srpnja

Zagonetno ubojstvo vodi Brandtnera (Gedeon Burkhard) i Rexa u svijet tenisa. Žena koja vodi teniski klub tvrdi da je otišla s mjesta zločina mnogo prije nego što je ubojstvo počinjeno, kao i posljednji partner preminulog muškarca, bogati trgovac sportskom odjećom. Tijekom istrage inspektor Brandtner upozna preambicioznog oca koji silno želi da njegova kći postane teniska prvakinja. Kada se ubrzo nakon toga otkrije silovanje i da su svi osumnjičeni u teniskom klubu na neki način povezani s ubojstvom, Rex i Brandtner u svojem detektivskom radu pribjegnu lukavim trikovima te uspješno ulove krivca.
Kako bi osudio opasnoga bombaša, koji iza rešetaka ucjenjuje željeznicu, inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard), prerušen u kriminalca, prokrijumčari se u zatvor. On i bombaš pobjegnu iz zatvora tijekom insceniranog zatvorskog konvoja. A lokaciju koju su odabrali kao skrovište je Brandtnerova kuća i zato je Rex ponovno u akciji. No zatvorenik ne vjeruje Brandtneru te neprimijećeno pobjegne.

4. sezona, 16. - 17. epizoda - 19. srpnja

Mladića jedne tvrtke dvije kolegice lažno optuže za pokušaj silovanja te odmah izgubi posao. Odluči se osvetiti za poniženje koje su mu priredile pa ih ubije. Tek nakon što mladić ubije drugi put inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) shvati da su slučajevi povezani te uspije ući u trag ubojici. Ali na ubojičinu popisu ostala je još jedna osoba.
Tijekom pljačke draguljarnice prodavačica je teško ozlijeđena. Jedini mogući osumnjičenik je sam draguljar. Kada netko pokuša ubiti još jednu ženu, inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) se nađe na pravom tragu, ali tek uz Rexovu pomoć uspijeva uhvatiti pravog ubojicu, ženina osvetoljubljivog supruga.

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju