Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona!

13. sezona, epizoda 3 - 4 - 10. veljače 

Rivera i Rex pozvani su da istraže smrt Antonia Pascolia koji je umro u sauni u svojoj vili u okolici Rima. Žrtva je umrla od srčanog udara, a bio je vrlo bogati poslovni čovjek i investitor u različite kompanije. Nakon početne istrage, Rivera ustanovljuje da je srčani udar namjerno izazvan podizanjem temperature u sauni i zatvaranjem vrata s vanjske strane komadom leda koji se otopio.

Isprva tragični nesretni slučaj na gradilištu postaje sumnjiv kad inspektor Rivera otkrije da je Mario, koji je poginuo od posljedica pada sa skele, zaposlen na inzistiranje vlasnice građevinske tvrtke čiji je bio ljubavnik. Rivera potom otkrije da je nakon prekida s njom, bio u vezi s njezinom kćeri, Ritom, čemu se majka oštro protivila.

13. sezona, epizoda 5 - 6 - 11. veljače

Mlada žena, Amelia Gatti, napadnuta je u osamljenoj ulici usred noći. Njezin napadač, Aristide Giovanetti, sitni kriminalac dobro je poznat policiji, slučajno je u toj borbi ubijen vlastitim nožem. U stanju šoka, Amelia bježi s mjesta tog slučajnog zločina. Bježi od policije, no zove popularnu radijsku emisiju kako bi dala izjavu o svojoj nevinosti tvrdeći da je branila svoj život. Nitko joj ne vjeruje, osim Rivere koji je pokuša nagovoriti da prestane bježati, da se preda policiji i brani.

Rivera, njegova nećakinja Lisa i Rex nalaze se na dobrotvornoj zabavi na kojoj se skuplja novac za amazonske prašume, u luksuznoj Villi Malpenga. Tijekom igre pokera, vilu napada grupa gangstera i drži sve prisutne kao taoce dok traže zagonetni sef. Dok policija okružuje zgradu, Rivera, Rex i Lisa sakrivaju se u potkrovlju. Tijekom napetih pregovora između policije i napadača, Rex se uspije ušuljati natrag u zgradu, donijeti lijek kojim će Rivera liječiti Lisinu ranu zadobivenu tijekom napada.

13. sezona, epizoda 7 - 8 - 12. veljače

Važan političar, vjerojatno budući premijer Italije, upucan je s hotelskog prozora tijekom predizbornog govora. Jedan od tjelohranitelja, Danovaro, odjuri u sobu i nalazi Arapa Hameda Hassana kako drži pušku. Danovaro ga ubije i čini se da je slučaj zaključen. No zahvaljujući Rexu, koji otkrije još jednu sobu iz koje se moglo pucati, inspektor Rivera dovodi u sumnju verziju događaja koju podupiru tajne službe po kojoj je ubojstvo dio međunarodne terorističke operacije. No polako Riverina verzija, po kojoj je krivac profesionalni ubojica kojeg plaća bankarski lobi, nailazi na potporu.

U zagonetnoj pucnjavi u okolici Rima, ubijen je Hrvat po imenu Bogdan Vladić, a ubijena je jedna Albanka. Tijekom istrage Rivera otkriva da se u prtljažniku kombija koji je Vladić parkirao u blizini mjesta zločina, nalazi dijete. Iznenađujuće otkriće uvodi Riveru u svijet ilegalnih posvajanja u koji su upleteni prevareni roditelji i cinični kriminalci. Rivera otkriva da je dijete trebalo biti dostavljeno neprofitnoj organizaciji zvanoj „Sretne obitelji“ koju vodi Sabrina Varese.

13. sezona, epizoda 9 - 10 - 13. veljače

Tijekom predstavljanja novog modnog magazina, u trenutku dolaska manekenke s naslovnice u hotel „Ambrosia“ u kojem se odvija zabava, mlada žena pada s hotelskog prozora. Nasreću, Ornella Lajo pala je na nadstrešnicu ispred hotela i preživjela. Odvedena je u bolnicu u kojoj su joj dijagnosticirani potres mozga i posttraumatska amnezija. U međuvremenu, preliminarna istraga u hotelu otkriva tijelo u sobi iz koje je Ornella pala. Claudio Orlandini ubijen je jednim metkom.

Na predivnom mjestu grada Rima, u blizini Koloseuma, u parkiranom autu ubijena je Sonia Gimignani, u kojem je bila sa svojim mužem Robertom, odvjetnikom kriminalaca. Par je napala nepoznata osoba koja je udarila Roberta i nožem ubila ženu. Inspektor Rivera i Rex rekonstruiraju posljednju fazu zločina ispitujući jedina dva svjedoka: Dariu, mladu ženu, i bivšeg vojnika, Massima Bonuccija. Rivera otkriva da je suprug žrtve nedavno angažirao privatnog detektiva koji je pratio svaki njezin pokret.

13. sezona, epizoda 11 - 12 - 14. veljače

Lucio i Michele Castroglio dva su kriminalca koja su odslužila dugu zatvorsku kaznu i namjeravaju se osvetiti paru odgovornom za to: Riveri i Rexu. Dvojica braće otmu poznatog veterinarskog kemičara Eduarda Violu, i prisile ga da izvrši sintezu otrova korejske žabe. Tijekom kratkog zatočeništva, Eduardo je prisiljen da proizvede feromon, hormon koji se daje psima prije borbe jer podiže agresivnost. Nakon što je kemičar izvršio svoj posao, Lucio i Michele zabiju mu otrovnu strelicu u vrat, a zatim isti napad izvedu na Riveri i Rexu.

U nepoznatom skladištu, tijekom razmjene čipa koji sadrži poslovne tajne između dva sitna kriminalca, nešto polazi po krivu. Snajperski hici unose paniku te dolazi do pucnjave između skupina. Rivera i Rex pozvani su na mjesto događaja i ondje nađu policajca koji ih je preduhitrio, Paola Miana. Između Rivere i Miana vlada rivalstvo još od propale operacije tijekom koje je ubijen Mianov brat.

14. sezona, epizoda 1 - 2 - 15. veljače

Profesor s online sveučilišta pronađen je mrtav u predgrađu Rima. Istraga se usredotočuje na sveučilište, a inspektor Terzani i Rex istražuju šaroliki svijet internetskog fakulteta s ograncima u Rimu, Novedrateu i Messini. Profesor je predavao kulturalnu antropologiju, a ta će znanstvena disciplina inspektora navesti na trag tajanstvena duhovna zajednica koju je profesor predložio kao predmet diplomskog rada o metodi aktivnoga promatranja. Istraga naposljetku dospije do same srži tajne, a Rex još jedanput otkrije ključ zamršene slagalice.

Eugenio Sartor, predsjednik ragbijaškog kluba, ubijen je u svom domu nedugo nakon što je promatrao klupski trening. Sartor, vlasnik “Orlova”, bio je primoran potražiti pomoć svog zeta Mazzilija kako bi doveo u red financije kluba. Mazzili je tako postao poslovni partner žrtve i odrekao se vlasništva drugoligaškog nogometnog kluba. Terzani i Rex u početku sumnjaju u jednog od igrača, Michelea Cacciu, a potom u Merla, kriminalca upletenog u skandal oko namještanja nogometnih utakmica. Međutim, Mazzili ustrijeli Merla koji je pokušao oteti Sartorovu kćer. Terzani i Rex imaju pune ruke posla s obiteljskim sukobima, namještanjem utakmica i pranjem novca.

14. sezona, epizoda 3 - 4 - 16. veljače

Ruggiero Onorati, predsjednik uprave tvornice čokolade, umre nakon što je pojeo otrovanu čokoladu. Terzanijeva i Rexova istraga usmjerena je na njegovu obitelj u kojoj otkriju nekoliko sukoba. Žrtvina sestra Giulia Onorati posvađala se s njim zbog neslaganja oko strateških pitanja u obiteljskome poslu s čokoladom. Ona je glavna osumnjičena inspektora Terzanija, osobito nakon što u njezinoj radionici za ručnu proizvodnju čokolade otkriju kutiju identičnu onoj u kojoj je bila čokolada s cijanidom. No tijek istrage poremeti epidemija trovanja botulinom iz čokoladnih keksa koje je proizvela žrtvina tvornica, a koja je pogodila Rim. Istražujući taj slučaj Terzani i Rex dođu do otkrića s pomoću kojeg riješe i prvi slučaj.

Luigi Mancini, bogati vlasnik građevinskog poduzeća čija su strast putovanja i ekstremi sportovi, ustrijeljen je iz puške tijekom lova s tri prijatelja. Njegova supruga Barbara otkrije inspektoru da je nekoliko dana prije tog događaja netko provalio u njihovu vilu iako se činilo da ništa nije ukradeno. Terzani i Rex u svojoj istrazi otkrivaju zamršeno klupko ilegalne trgovine egzotičnim životinjama u koju je žrtva bila upletena. Rex dovede inspektora do rješenja tajne i spasi život svomu kolegi u spektakularnom finalu u kojem Terzaniju prijeti opasni aligator.

Kriminalističku seriju 'Inspektor Rex' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o trinaestoj sezoni saznajte OVDJE.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju