Idila pretvorena u noćnu moru

„Psi od slame“ je remake filma iz 1971. godine, redatelja Roda Luriea koji je prikazao kako se jednostavan i
svakodnevan život mladog bračnog para može pretvoriti u noćnu moru.

Radnja filma se zakoplicira kada mladi par (James Marsden i Kate Bosworth) doseli u tih južnjački grad. Ubrzo se njihovo idealno utočište pretvori u pakao kada mračne tajne i ubojite strasti izmaknu kontroli. Kad ih čopor izopačenih mještana predvođenih nemilosrdnim predatorom (Alexander Skarsgard) uhvati u stupicu, suočeni su s noći agonije i beskrajnog krvoprolića. Jedina nada da prežive jest da postanu još nemilosrdniji od svojih divljačkih mučitelja.

Dvije verzije filma i njihove 4 razlike

1. Lokacija je najupečatljivija razlika između orginalne verzije i remakea. Mladi par iz 1971. godine prolazi kroz kulturološki šok jer se sele na obalu Engleske. Dok mladi par iz 2011. godine ostaje u Americi i seli se u malo selo u državi Wakely.

2. Razlika između glavnih glumaca, u prvoj verziji filma gdje glumi Dustin Hoffman glavni lik je puno staloženiji, pokazuje inteligentnu stranu Davida i gledateljima daje doznanja tko je ipak glavni u kući. Dok u novijoj verziji filma glavnog lika utjelovljuje James Marsden koji je puno siroviji i muževniji, ali ne i „glava kuće“.

3. Razlika između glavnih glumica, u filmu iz 1971. godine glavnu glumicu Amy utjelovila je Susan George koja je predstavljala tinejdžericu zarobljenu u tijelu odrasle žene koja je u jednom trenu melankolična dok u drugom je jako privržena Davidu. U filmu iz 2011. godine ulogu glavne glumice odradila je Kate Bosworth koja nije dočarala pravu Amy, Kate je utjelovila ženu koja je samosvjesna, agresivna i inteligentna – što ju čini puno jačim karakterom od njezinog partnera.

4. Poznata scena silovanja koja se pojavljuje u verziji iz 1971. godine nije toliko kontroverzna koliko scena iz 2011. godine. U jednom intervjuu je Kate Bosworth čak izjavila da se danima osjećala anksioznom nakon snimanja te scene silovanja, a pri samom snimanju, kako kaže, bila je u stopostonoj panici.

 

Mnogi smatraju da redatelj nije pogodio bit orginalnog filma iz 1971. godine, već da je novijom verzijom „slavi nasilje“, pogledajte i prosudite sami.

Napeti psihološki triler "Psi od slame" pogledajte u četvrtak u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju