Najveće zanimljivosti koje sigurno niste znali!

Kiropraktičar Erin Brockovich pokrenuo filmsku priču

Izvršna producentica Carla Santos Shamberg prvi put je čula za Erin Brockovich od svog kiropraktičara. On joj je ispričao životnu priču svoje pacijentice, Erin Brockovich. Santos Shamberg odmah je sve prenijela svom suprugu, producentu Michael Shambergu i tako je sve počelo.

Julia Roberts probila granicu

Ulogom u ovom filmu Julia Roberts zaradila je 20 milijuna dolara, što je prvi put da je jedna žena za ulogu dobila tako veliki iznos. Universal Pictures isprva je oklijevao, ali onda je njen agent odradio svoj posao. Uspješno se pozvao na dvostruke standarde koji vladaju u Hollywoodu. Roberts je 2001. za ulogu u ovom filmu osvojila nagradu Oscar.

Danny DeVito jedan od producenata

De Vito je mnoge iznenadio kao producent ovog filma. Albert Finney prvotno je odbio ulogu Eda Masryja, a teško je zamisliti kakav bi film bio bez ovog karizmatičnog glumca. DeVito je nakraju preko Finneyjeve djevojke uspio uvjeriti Finneyja da prihvati ulogu.

Cameo uloga

Na početku filma prava Erin Brockovich pojavljuje se u cameo ulozi konobarice Julije. Redatelj Steven Soderbergh pazio je da se Brockovich i Roberts ne vide, tako da je ova scena posebno snimana.

Izbrisana scena

Pravoj Erin Brockovich je u jednom trenutku zaista pozlilo zbog toksina u grada Hinkleyju. Redatelj je snimio scenu u bolnici, ali ju je kasnije izbacio iz filma. Nije želio da publika pomisli kako je riječ o jednom od onih filmova u kojima glavni lik smrtno oboli. Izjavio je kako mu je to bila teška odluka jer je Erin zaista bila bolesna i hospitalizirana.

Uvjerljiv dekolte

U jednoj sceni filma Erin Brockovich prikazana je kao da je namjerno upotrijebila svoje grudi kako bi zavela službenika koji joj je potom omogućio pristup dokumentima koji su joj bili potrebni. Brockovich je priznala da su njezine grudi možda mogle imati mali utjecaj na njegovu odluku, ali negirala je da je svjesno pokušala utjecati na njega na taj način.

Dramu "Erin Brockovich" ne propustite pogledati ove subote u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju