Pročitajte zanimljivosti o privatnom životu holivudske legende, Mela GIbsona!

Američko - australski glumac i redatelj Mel Gibson (65) iza sebe ima nevjerojatan uspijeh okrunjen i nagradom Oscar. Osim glumačkih uspjeha kao što su serijal o Pobješnjelom Maxu, Hrabro srce, Smrtonosno oružje, Što žene vole, Vraćanje duga, Uhvati Gringa, Gibson je oduševio sve i kao redatelj jednog od najgledanijih biblijskih filmova, Pasija.

 

Ovaj legendarni glumac odrastao je s jako puno braće i sestara, čak njih jedanaestero. Donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o ovoj hollywoodskoj legendi:

1. Njegovo pravo ime je Mel Columcille Gerard Gibson. Rođen je u New Yorku, a kasnije je zajedno s obitelji emigrirao u Australiju (Melu je tada bilo 12 godina). Pokupio je naglasak i vratio se u Sjedinjene Američke Države. 

2. Zanimljivo je to da ga je zapravo sestra prijavila na Akademiju dramskih umjetnosti bez njegova znanja. Mel je taman bio maturirao i radio je u jednoj tvornici sokova. Kada je krenuo na fakultet, odselio od kuće s trojicom prijatelja, a jedan od njih je i Geoffrey Rush (dobitnik Oscara za film "Pijanist").

 

 

3. Kada je Gibson upoznao svoju buduću suprugu Robyn Moore, s kojom se rastavio 2011., odmah je znao da će ta veza završiti te je izjavio: "Jednog dana rastat ću se od ove žene". Tako je i bilo, i to nakon 31 godine braka, a sada je glumac u vezi s 35 godina mlađom ženom Rosalindom Ross.

 

 

4. Prvi milijun Gibson je zaradio glumeći u filmu "Mad Max Beyond the Thunderdome", dok mu je prvi dio "Mad Maxa" donio tek 15 000 dolara. Prvi film u kojem je Gibson glumio 1984. bio je "The River".

5. Ovaj hollywoodski glumac često se opirao redateljskoj ulozi, međutim, nakon što je prihvatio taj izazov dobio je čak dvije nagrade Oscar za film "Hrabro srce". Njegovi kolege sa seta upoznati su s činjenicom da je Gibson veliki emotivac, ponekad malo agresivan, ali i jedan od najveći zafrkanata na setu. Tako je prilikom režiranja nekih filmova na setu znao nositi klaunov crveni nos kako bi opustio ekipu ispred, ali i iza kamera.

 

 

Mela Gibsona ne propustite pogledati u filmu "Vraćanje duga". Gibson u filmu utjelovljuje bivšeg marinca i profesionalnog lopova izdanog od svog partnera i svoje supruge Lynn. Nakon uspješne pljačke azijske bande, Portera upuca njegov partner Val ostavljajući ga da umre te pobjegne s njegovom ženom. Unatoč svemu, Porter preživi i nakon dužeg oporavka kreće u svoj vlastiti osvetnički rat. Jedina koja mu pomaže na njegovom putu je prostitutka Rosie. Porter prvo odluči uništiti organizaciju kojoj pripada Val, a na čijem je čelu opasan Bronson.

 

 

Mela Gibsona gledajte u nedjelju u izvrsnom filmu "Vraćanje duga" u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju