Hoće li se nenadani posjet anđela pretvoriti u ljubav?

Seth (Nicolas Cage) je anđeo koji prati duhove nedavno preminulih pokojnika u vječnost nakon života. Seth nije bio čovjek, pa nikada nije doživio osjete dodira i mirisa. U bolnici ugleda liječnicu Maggie Rice (Meg Ryan) koja je posvećena svojem poslu i pacijentima.

 

Seth ima sposobnost dopustiti ljudima da ga vide, no Maggie smatra da je vrlo tajanstven. Seth također upoznaje jednog od pacijenata, Nathaniela Messingera (Dennis Franz), koji mu kaže nešto neočekivano – i on je nekoć bio anđeo, kao Seth, no odlučio je spustiti se na Zemlju i postati čovjekom. Seth mora donijeti veliku odluku o vlastitoj budućnosti.

 

Scena u kojoj Dennis Franz i Nicolas Cage sjede na visokoj skeli iznad grada uistinu je snimljena na toj visini, bez dublera. Oba su glumca imala strah od visine te je to za njih bila doista zahtjevna scena.

 

Zanimljiv je podatak da anđeli u filmovima rijetko trepću. Nicolas Cage je stoga vježbao ne treptati te je mogao izdržati po nekoliko minuta da ne trepne do kraja snimanja filma. No, kada anđeo postaje čovjekom, može ponovno treptati koliko želi.

Seth postaje čovjekom nakon veličanstvenog skoka sa zgrade. Scena pada snimljena je sa zgrade banke u Los Angelesu, a Cage je bio postavljen na pokretnu platformu. Kako je izgledala jedna od najvažnijih scena u filmu pogledajte u videu: 

Riječ anđeo dobila je naziv prema grčkoj riječi 'angelos' što u prijevodu znači glasnik. Kada Maggie u filmu upita Setha što radi u životu, on odgovora da je glasnik.

Romantičnu dramu 'Grad anđela' pogledajte u nedjelju na Domi TV.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju