Posljednji nastavak fantastične trilogije osvojio je 11 Oscara

Film "Gospodar prstenova: Povratak kralja" posljednji je nastavak fantastične trilogije Petera Jacksona kojim završava epska priča o putovanju ljudi, hobita, vilenjaka i ostalih stanovnika Međuzemlja.

Sauronove sile opkolile su Minas Tirith, glavni grad Gondora, u želji da eliminiraju cijelu ljudsku rasu. Nekadašnje veliko i snažno kraljevstvo dugo nije toliko trebalo svog kralja i vođu kako bi pobijedilo sile tame. Sudbina Sredozemlja položena je u ruke Aragorna (Viggo Mortensen). Može li on ispuniti svoju sudbinu i postati vođa koji je prijeko potreban svom narodu?

Frodo (Elijah Wood) također je na kušnji. Što se više približava konačnoj destinaciji, postaje sve slabiji na iskušenja koja mu priređuje Prsten pa se sve više oslanja na prijatelja Samwisea Gamgeea (Sean Astin). Gollum i Prsten testirat će Frodovu humanost i namjeru da zauvijek uništi Prsten.

Film je osvojio jedanaest Oscara, uključujući Oscara za najboljeg redatelja, najbolji kraj, najbolju šminku, najbolji zvuk, najbolje vizualne efekte... Osvojio je i više od 100 drugih filmskih nagrada!

 

Film "Gospodar prstenova: Povratak kralja" ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju