Serija 'Good Doctor' američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji.

1. sezona, epizoda 1 - 2. ožujka 

Nesvjestan žustrih rasprava o njegovu zapošljavanju, dr. Shaun Murphy stiže u San Jose u Kaliforniji kako bi postao najnoviji kirurški stažist bolnice St. Bonaventure. Dok Shaun napušta zračnu luku, staklo se sruši na osmogodišnje dijete i prereže mu vratnu žilu. Kad Shaun uvidi da je doktor koji mu je priskočio u pomoć napravio potencijalno fatalnu pogrešku, i sam uskoči da mu pomogne. No kada zamijeti i suptilne znakove druge opasne bolesti, Shaun brzinski sastavi opremu potrebnu za hitnu operaciju prije nego što dječaka otprati u St. Bonaventure.

1. sezona, epizoda 2 - 3. ožujka

Najnovijeg kirurškog stažista u St. Bonaventureu dr. Shauna Murphyja šef uzme na pik zbog njegove izravnosti i nespretnog ponašanja prema pacijentima. Dr. Neil Melendez pozove doktore Claire Browne i Jareda Kalua da asistiraju na operaciji pacijentice oboljele od raka Stephanie Willis, a Shaunu dodijeli nezahtjevne zadatke kakve obično dijele svi stažisti. No kad sazna da Shaun naručuje skupe pretrage za naizgled rutinske slučajeve, uključujući MR pretragu za 10-godišnju Martine Laduff koja je došla zbog trbobolje, Melendez mu dodijeli sestru da ga nadgleda.

1. sezona, epizoda 3 - 4. ožujka

Nakon fatalne prometne nesreće s druge strane zaljeva u Berkeleyju, jetra jednog studenta odjednom postanu dostupna za pacijenta u St. Bonaventureu. Shauna i Claire pošalju da donesu organ, ali helikopter im mora sletjeti zbog lošeg vremena pa moraju smisliti novi plan kako organ donijeti u San Jose na vrijeme za transplantaciju. U međuvremenu, kako bi osigurao veliku donaciju za bolnicu, Andrews se mora udružiti s Melendezom na rutinskoj operaciji imućnog pacijenta Johna Wannamakera.

1. sezona, epizoda 4 - 5. ožujka

Shaun se pokušava udobno smjestiti u novom domu pa zakasni na posao i otkrije da Melendez i tim već pregledavaju Barb Allen, 36-godišnju trudnicu čijem djetetu prijeti tumor. Melendez tvrdi da postoji rizik od ugruška te da je stoga najbolja opcija prekid trudnoće, ali kad Shaun predloži način kojim mogu ukloniti tumor i vratiti fetus u maternicu, Barb odluči da želi riskirati. Mark Allen ne može spriječiti doktore da ispune želje njegove supruge pa zaprijeti da će ih tužiti ako operiraju na njegovu nerođenom djetetu. U međuvremenu, dok se uprava muči sa zakonskim implikacijama u slučaju Allen, Shaun i Claire liječe 18-godišnju pornoglumicu Oliviju Cashman koja ima upaljenu genitalnu žlijezdu.

1. sezona, epizoda 5 - 6. ožujka

Dok Melendez, Claire i Jared liječe 66-godišnjeg Merrilla Wilksa koji je pao u anafilaktički šok, Shaun pozornost usmjeri na Evana Gallica, 12-godišnjaka primljenog zbog slomljene ruke – koji jako nalikuje na njegova pokojnog brata, Stevea. Nakon što ispita Evana o nesreći, Shaun primijeti da nehotično pomiče očima te s pomoću toga otkrije da ima tumor na mozgu. Kada to saznaju Beth i Ryan Gallico, obavijeste Shauna da je njihovu sinu dijagnosticiran rak te da mu je ostalo manje od godinu dana života. Gallicoi mu otkriju da Evan nije upoznat sa svojim stanjem i inzistiraju da mu ništa ne govori, ali Shaun ne može šutjeti – no sazna da to Evan već zna. U međuvremenu, biopsija lezije na Merrillovoj gušterači pokaže niz potencijalno ubojitih cista punih glista, od kojih mu je jedna u mozgu.

Seriju 'Good doctor' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju