Serija 'Good Doctor' američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji.

1. sezona, epizoda 11 - 16. ožujka

Jenny Kunkler probudi se iz kome pa je pošalju na pretrage, ali doktori i dalje ne mogu dokučiti zašto je njezina sestra blizanka Katie i dalje bez svijesti. Kad se Shaun vrati s izleta na koji je otišao s Leom kako bi ih obavijestio da daje otkaz te da će tražiti premještaj u bolnicu u Pennsylvaniji, asistira tijekom ugradnje stenta koji će Katie povećati protok krvi u mozak. Kada operacijom otkriju da Jennyno srce nije dovoljno jako da održi obje djevojke na životu, on predlaži transplantaciju srca njezine sestre. No kada njihova majka pristane, iako će to značiti smrt jedne od njezinih kćeri, Katie ne umre nakon što ugase aparate koji su je održavali na životu. U međuvremenu, Jessica sazna da Jaredov odvjetnik priprema optužbu da je Jared bio otpušten zbog rasne diskriminacije.
Nakon Katiena neočekivanog oporavka, Shaun predloži da ponovno spoje blizanke kako bi obje ostale na životu dok ne dovrše transplantaciju srca. Iako se Jenny protivi ideji koja bi joj ubila sestru, a spasila nju, nakon što ih preko noći ostave u istoj sobi, ona pristane. Međutim, nakon što ih ponovno spoje, svi se šokiraju kad se Katie osvijesti i kad joj srce počne kucati kako bi održalo Jenny na životu. U međuvremenu, Jared odbije veliku nagodbu i odluči se boriti za svoj posao, a Glassman i Andrews prihvate Shaunov zahtjev za premještajem.
 

1. sezona, epizoda 12 - 17. ožujka

Kad Naja Modi stigne na hitni prijam s opečenom rukom, Shaun je nevoljko primi jer ne smatra njezin slučaj dovoljno zanimljivim. Kad ga podsjete da stažisti ne mogu odbijati dodijeljene slučajeve, primijeti nedosljednosti u Najinoj priči o nesreći u kuhinji i posumnja da je Melendez pogriješio tijekom bronhoskopije. Dok Shaun razmišlja bi li prijavio Melendeza, zapita se jesu li opekline koje su zamijetili u njezinim plućima mogle uzrokovati kemikalije od kojih se rade bombe. U međuvremenu, nakon što Jaredu vrate stari posao, Claire se požali kad dr. Coyle dobije promaknuće, umjesto otkaza za seksualno uznemiravanje. Stoga kad u bolnicu stigne Doug Carpenter, nakon drugog moždanog udara u šest godina, i dr. Lim traži Coylea da asistira u rješavanju arterijske aneurizme, Claire odbije sudjelovati.
Kada Tessa Carpenter odbije dati pristanak za operaciju jer njezin muž nije htio nikakve postupke koji bi mogli uzrokovati oštećenje mozga, Claire pronađe dokaz da ju je zlostavljao. Kad Jessica otvori istragu o tome je li Melendez pogriješio tijekom bronhoskopije, Claire preispita Tessu o stvarnom razlogu zbog kojeg je odbila dati pristanak za operaciju. Dok je Claire potiče da napusti muža i otkrije istinu, Tessa otkrije kako bi više voljela da Doug umre pa da ga njihov sin Payton pamti kao dobrog oca. No kada Lim posumnja u te optužbe, pošalje Claire da obavijesti Tessu o tome da moraju obavijestiti sud o mogućnosti uskraćivanja pristanka radi izlaska iz nasilnog braka. Međutim, kad počnu operirati, doktori uopće ne mogu pronaći aneurizmu.

1. sezona, epizoda 13 - 14 - 21. ožujka

Dok u St. Bonaventureu počinje novi dan, Lim i Melendez zaprime dva pacijenta koji se žale na bol u abdomenu pa se oklade oko toga čiji će tim doktora primiti bolje ocjene za njegu pacijenta. Zajedno s Jaredom, Shaun se pridruži Lim i prihvate pacijenticu Quinn Darby, 12-godišnju djevojčicu koju je dovela baka Ruth Wheeler. Dok je tretiraju za akutnu upalu slijepog crijeva, Lim i njezin tim doktora otkriju da je Quinn transrodna osoba. Dok se Shaun muči sa shvaćanjem značenja transosobe, ultrazvuk otkrije da Quinn zapravo ima rak testisa. U međuvremenu, nakon što je za svoj tim izabrao Claire i ambicioznog novog stažista Morgana Reznicka, Melendez pregleda Howarda Shawa, samohranog oca blizanaca koji je pretjerao s uporabom lijekova nakon operacije slijepog crijeva, zbog čega je postao podložan ubojitoj infekciji otpornoj na antibiotike.
Ruth tvrdi da je identitet njezine unuke samo faza pa se šokira kad sazna da Quinn uzima lijekove za suzbijanje puberteta kako bi se pripremila za operaciju promjene spola. Kad joj kažu da će morati prestati piti lijekove prije operacije kako bi je izliječili od raka, Quinn se boji da će joj to dodatno otežati tranziciju. Iako Shaun istakne da će uklanjanjem oba testisa imati nižu razinu testosterona u tijelu, obitelj i dalje dvoji oko sljedećeg koraka. No kada Ruth zaprijeti tužbom kako bi onemogućila operaciju, a doktori se ne mogu dogovoriti oko najboljeg sljedećeg koraka, Tyler i Denise Darby pristanu kćeri odobriti operaciju koju ona želi.

Dok se osoblje priprema za bolničku godišnju dobrotvornu svečanost, Lim, Shaun i Morgan udruže se kako bi pomogli Spirit Garciji, 14-godišnjoj djevojčici koja se rodila sa srcem izvan prsa. Sad kad joj je grudni koš dovoljno velik, Spirit željno čeka operaciju kojom će joj srce smjestiti u tijelo. No kada CAT snimka pokaže da i dalje nema dovoljno mjesta, Lim kaže da će morati čekati još nekoliko godina prije novog pokušaja. Poslije, nakon što glavni govornik dobrotvorne svečanosti otkaže dolazak, Aoki mora u zadnji čas pronaći zamjenu, a novi stažist i bivši policajac dr. Eugene Park upozorava druge da ne upotrijebe zatvorenika i ubojicu Sergeya Tirayana kao darivatelja jetara za 12-godišnjeg Erica Bertranda koji je u kritičnom stanju. Iako je Park siguran da će Tirayan pokušati operaciju iskoristiti kako bi pobjegao, Melendez uvjeri Aoki da nemaju druge opcije ako žele spasiti Erica. No kada Eric sazna o zloj prošlosti svog darivatelja, odbije transplantaciju. Iako ga intrigira Morganina ideja da prošire Spiritin grudni koš kako bi napravili mjesta za srce, Shaun smatra da to nosi preveliki rizik. Međutim, kada Spirit inzistira na tome, njezina se mama složi da pokušaju. Tirayan stigne u St. Bonaventure pod teškim osiguranjem, a Park tvrdi da laže o tome kako želi biti darivatelj organa kako bi se iskupio za prošla zlodjela. U međuvremenu, dok Morgan gnjavi Shauna da kupi skupi smoking za dobrotvornu priredbu, Glassman zamoli bivšu ženu da mu pomogne nagovoriti poduzetnika iz Silicijske doline Alexandera Coultera da dođe održati govor na svečanosti. Kad Coulter pristane, Aoki uznemiri privlačnost između nje i mladog milijardera.

Seriju 'Good doctor' pratite u ponedjeljak, utorak i subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju