Životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ljubavna priča u kojoj glavne likove utjelovljuje sjajan glumački par Hugh Jackman i Nicole Kidman. Radnja filma se zakoplicira kada, u najudaljenijem predjelu zemaljske kugle, jedna žena krene u potragu za svojim suprugom. Međutim, uskoro se nađe usred nemira i avanture o kakvima nije mogla niti sanjati.

Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) provela je svoj život u potrazi za površnim savršenstvom, a brak bez ljubavi i potomstva oduzeo joj je svaki smisao života izvan vlastite staje s konjima. Uvjerena da je suprug vara, tvrdoglava Sarah napušta London i putuje do udaljenog australskog gradića Darwina kako bi se suočila s njime. Njezin nevoljki vodič kroz ogromna nemilosrdna prostranstva Sjevernog Teritorija je Drover (Hugh Jackman), sirovi gonič stoke koji je u svojoj neuglađenosti upravo suprotan Sarahinoj aristokratskoj profinjenosti. Njihovu istinsku međusobnu netrpeljivost narušit će jedna tragedija, nakon koje će Sarah preuzeti brigu o jednom šarmantnom siročetu po imenu Nullah (Brandon Walters).

 

Zanimljivo je to da oboje glavnih glumaca su pristali na snimanje filma bez čitanja scenarija, glavna zvijezda vodilja bio je samo redatelj Baz Luhrmann, zbog kojega su odmah pristali na snimanje. Na setu snimanja Australije Nicole Kidman spasila je Hugh Jackmana od ugriza škorpiona. Naime, uhvatila je škorpiona i nije ga ubila, nego odnijela u obližnju šumu i pustila. Istaknula je da svaka životinja ima pravo na život i da svako živo biće ima svoju svrhu- zato nije ubila škorpiona.

Snimanje ovog filma nije išlo baš po planu. Na prvi dan snimanja Australije preminuo je redateljev otac, također cijelo snimanje je trajalo više nego što je trebalo zbog vremenskih nepogoda. Isto tako, cijeli je film premašio zaplanirani budžet jer su imali nekoliko neplaniranih poplava seta. Nadalje, zanimljivo je i to da Nichole Kidman nikad ne gleda filmove u kojima glumi, pa tako nije gledala ni Australiju – no posebno je istaknula da joj je ovaj film jedan od najvećih glumačkih djela u karijeri. 

Romantičnu dramu „Australija“ ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju