Otkrivamo svakakve zanimljivosti o Seanu Conneryju!

Legendarnog Seana Conneryja sjećat ćemo se po mnogim ulogama, a osobito onim o Jamesu Bondu. Naime, nije se pojavljivao na premijerama zato što su fanovi bili previse entuzijastični.

Nakon što je film Bondov “Goldfinger” doživio veliki uspjeh na premijeri u Parizu, obožavateljica se popela na njegov auto dok je Sean vozio. 18 godina nakon što je izašao film operacija Grom, oživio je ulogu u remakeu filma “Nikad ne reci nikad”. Sean je prvi glumac koiji je glumio James Bonda koji je dobio Oscara.

Kada govorimo o neobičnim poslovima, Seanova prošla zaposlenja su više nego zanimljiva.  Kao mladić, sa tek 15 godina, pridružio se britanskoj ratnoj mornarici. Nakon što je napustio vojsku posvetio se body buildingu te je povremeno radio kao modela za kupaće gaćice. Fizički poslovi mu nisi bili nepoznati, tako je Connery bio fizički radnik, zidar, laštitelj mrtvačkih kovčega, spasilac na plaži i umjetnički model na Akademiji likovnih umjetnosti. Godine 1950. pojavio se na natjecanju Mr. Universe, predstavljajući Škotsku, i tada je osvojio treće mjesto. 

 Film James Bond 007: Nikad ne reci nikad ne propustite ovu subotu na Doma TV-u

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju