Naizgled obično putovanje koje potpuno pođe po krivu

Thelma (Geena Davis) i Louise (Susan Sarandon) dvije su prijateljice koje su isplanirale izlet kako bi pobjegle od muškaraca s kojima su u nesretnim vezama. Thelmin suprug Darryl (Chris McDonald) nepodnošljivi je šovinist, a Louisin dečko Jimmy (Michael Madsen) nikako se ne želi obavezati. Kad pristanu u usputnome baru, sve krene naopako.

Ubrzo upoznaju mladoga kriminalca J.D.-ja (Brad Pitt), a istovremeno bježe od policajca (Harvey Kartel) te tako završe u Grand Canyonu, gdje nemaju drugoga izbora nego donijeti važne odluke o svojim životima. Iako je počelo nevino, ovo će se putovanje pretvoriti u najveću pustolovinu koju su doživjele.

Redatelj Ridley Scott pretpostavio je kako će za divlje scene seksa između Geene Davis i Brada Pitta biti potrebna dublerica. Nakon što je počeo intervjuirati djevojke, Davis je shvatila koje su Scottove namjere i odlučila kako će sočne scene ipak izvesti sama.

Film je 1992. godine nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji scenarij, a 1998. godine uvršen je i na listu 400 filmova nominiranih u kategoriji 100 najboljih američkih filmova.

U glavnoj sceni u filmu sudjelovala su 24 policijska automobila i tri helikoptera.

 

Napet i zanimljiv kriminalistički film 'Thelma i Louise' pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju