Tri tijela potopljena u rijeci... Tko je krivac?

"Tajna jezera Devil's Den" američka je biografska kriminalistička drama iz 2013. koju je režirao Atom Egoyan. Poznat po svojim filmovima o očaju i zločinima, odlučio se za adaptaciju istoimene knjige iz 2002. Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. 

Film govori o istinitoj priči o troje ubijene djece i troje tinejdžera poznatih kao Trojka iz West Memphisa koji su osuđeni za njihovo ubojstvo. Vjeruje se da je ono počinjeno tijekom sotonističkog rituala zlostavljanja. Tinejdžeri su naknadno osuđeni, prije nego što su svi pušteni nakon osamnaest godina. Jedan od njih osuđen je na smrt, a druga dvojica na doživotnu kaznu.

Glumačku postavu čine Colin Firth, Reese Witherspoon, Dane DeHaan, Mireille Enos, Bruce Greenwood, Elias Koteas, Stephen Moyer, Alessandro Nivola, Amy Ryan te Martin Henderson. Iako je riječ o kriminalističkoj drami, a Whiterspoon češće gledamo u klasičnim komedijama, glumica se odlična snašla u ovoj ulozi. 

U gradiću West Memphis u Arkansasu nestala su tri osmogodišnja dječaka. Sljedećeg popodneva, tri tijela pronađena su potopljena u obližnjem potoku. Jezivi misterij snimljen prema istinitim događajima istražuje ubojstvo trojice dječaka za koje su, bez materijalnih dokaza, bila optužena trojica lokalnih tinejdžera za koje se vjerovalo da su sotonisti. Spoznaja o tome da bi još tri nevina mlada života uzalud mogla biti izgubljena bila je posebna motivacija za privatnog istražitelja Rona Laxa (Colin Firth).

 

Napeti kriminalistički film "Tajna jezera Devil's Den" ne propustite u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u! 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju