The Matrix Reloaded ne propustite pogledati u subotu!

Prvi nastavak osvojio je četiri Oscara kao i 29 drugih filmskih nagrada i 36 nominacija. 

I u drugom dijelu trilogije Matrix Neo nastavlja rivalstvo sa Smithom i njegovim klonovima koje je utjelovio Hugo Weaving. No, nije svaki klon kojeg vidimo Hugo jer su redatelji angažirali muškarce sa sličnom tjelesnom konstitucijom i kompjuterski im montirali Hugove glave, za snimanje famozne scene borbe između Nea, Smitha i njegovih klonova bilo je potrebno čak 27 dana!

 

Upravo scene u kojima do izražaja dolaze sjajni specijalni efekti čine ovaj film još uzbudljivijim. To se i očekuje ako u obzir uzmemo činjenicu da je ukupan trošak specijalnih efekata korištenih u filmu iznosio vrtoglavih sto milijuna dolara! S druge strane, otprilike 97 posto materijala sa snimanja je reciklirano nakon završetka snimanja, a tone drva poslane su u Meksiko da bi se izgradila stambena mjesta.

Tehnologija u filmu, čini se, pokazala se i dobrom reklamom. Naime, tvrtka Samsung je proizvela deset tisuća mobitela jednakih onima koji se pojavljuju u filmu (model SPH-N270), a rasprodani su u rekordnom roku. Kada tome dodamo sjajnu glumu i izvanredne specijalne efekte, dobijemo nastavak koji je zaradio najviše od preostala dva.

 

Sjajnu glumu ne treba preispitivati, a o tome dovoljno govori i podatak da je glumica Carrie-Anne Moss uvježbavala udarac s početka filma čak šest mjeseci. No intenzivna predanost glumi dovela je i do nekih nezgoda na setu. Naime, Carrie-Anne Moss slomila je nogu trenirajući, dok je Laurence Fishburne ozlijedio ruku. Keanu Reeves nije pretrpio nikakve ozlijede na setu, ali se potrudio oko svoje uloge na način da je pročitao tri knjige ('Simulation and Simulacra', 'Out of Control' i 'Evolution Psychology') kao dodatnu pripremu za film.

 

Glumica koja se pridružila već ionako odličnoj glumačkoj ekipi bila je Monica Bellucci koju su angažirali nakon sjajne izvedbe u filmu 'Malèna'. Još jedno poznato ime povezano s filmom jest Jada Pinkett Smith, žena popularnog glumca Willa Smitha, koja je sudjelovala na audiciji za prvi dio filma. Međutim, poziv da su zainteresirani za njeno sudjelovanje u filmu dobila je za drugi dio kad je bila u devetom mjesecu trudnoće.

"The Matrix Reloaded" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju