Ne propustite film Gospodar i ratnik na Doma TV-u!

Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta (eng. Master and Commander: The Far Side of the World) je američka epska povijesna drama iz 2003. godine koju je režirao Peter Weir, a u kojoj su glavne uloge ostvarili Russell Crowe kao Jack Aubrey i Paul Bettany kao Stephen Maturin.

Film su distribuirale kompanije 20th Century Fox, Miramax Films i Universal Studios. Radnja filma i likovi preuzeti su iz tri različita romana autora Patricka O'Briana iz njegove serije Aubrey-Maturin koja sveukupno ima 20 knjiga o mornarskoj karijeri Jacka Aubreyja.

 

Radnja filma odvija se u svibnju 1805. godine za vrijeme Napoleonskih ratova. Kapetanu "Sretnom Jacku" Aubreyu naređeno je da pronađe francuski gusarski brod Acheron te da ga "potopi, spali ili osvoji kao nagradu". Film započinje kada jedan od članova posade na britanskom ratnom brodu začuje zvono u daljini, a nakon što kapetan Aubrey dođe na krmu i pogleda kroz teleskop vidi topovsku paljbu s broda Acheron te njegov brod Surprise biva napadnut. Surprise je toliko oštećen da se njime više ne može upravljati, a također u njega prodire i voda.

 

Film Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta nominiran je u deset kategorija za prestižnu filmsku nagradu Oscar, uključujući i onu za najbolji film. Osvojio je dvije nagrade - za najbolju kameru i najbolju montažu zvuka, a u svim ostalim kategorijama izgubio je od istog filma (Gospodar prstenova: Povratak kralja).

Akciju "Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta" ne propustite pogledati u nedjelju večernjem terminu na Doma TV-u!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju