Nominiran je za prestižnu nagradu Oscar u čak tri kategorije.

Redatelj Wolfgang Petersen stvorio je film koji tematizira predsjednički atentat, a priča nije prošla nezapaženo u filmskoj industriji. 'Na vatrenoj liniji' prvi je film koji je imao punu suradnju Tajne službe, a nominiran je za nagradu Oscar u čak tri kategorije – originalni scenarij, montažu i najbolju sporednu mušku ulogu Johna Malkovicha.

Nakon više od trideset godina, psihopat Mitch Leary (John Malkovich) vreba na novog predsjednika koji se ponovno kandidirao (J. Curley). Mitch je proveo mnoge sate proučavajući psihu Franka Horrigana (Clint Eastwood) te ga izaziva pričajući mu o svojim planovima da izvrši atentat na predsjednika. Nakon tog razgovora, Horrigan inzistira na tome da bude među predsjednikovim tjelohraniteljima.

Ovaj put, Horrigan je odlučan u tome da ne učini niti jednu pogrešku te je i sam spreman primiti metak. No sve se okreće u korist Learyja – on je izuzetno pametan i lukav, a predsjednikovi ljudi odbijaju promijeniti plan puta. Kako se izbori približavaju, Horriganove šanse da uhvati Learyja sve su manje te on počinje sumnjati u sebe.

Da bi se pripremio za ulogu, Malkovich je živio u gotovo potpunoj odsutnosti preko mjesec dana jer se htio povezati s likom. Nije napuštao svoj dom, ni koristio telefon, a gotovo uopće nije pratio ni televiziju.

Clin Eastwood u početku je odbacio ponudu za film jer je u to vrijeme imao 62 godine, a lik kojeg je trebao utjeloviti u filmu bio je 10-ak godina mlađi. Naposlijetku je ipak pristao sudjelovati u filmu, a osobno je odabrao i redatelja Wolfganga Petersena. Osim glumačkog umjeća, Eastwood je na klaviru demonstrirao vještinu sviranja jer je u pojedinim dijelovima filma samostalno svirao klavir.

 

Ipak, prvi izbor za ulogu Mitcha Learyja bio je Robert De Niro koji je ulogu odbio zbog filma 'Priča iz Bronxa', a druga dva poznata glumca, Robert Duvall i Jack Nicholson, ušli su u izbor za ulogu Johna Malkovicha.

Napetu akciju 'Na vatrenoj liniji' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju