George Clooney i Julia Roberts u priči o talačkoj krizi

"Igra novca" kriminalistički je triler iz 2016. u režiji dvostruke oskarovke Jodie Foster. Zvijezde filma su George Clooney i Julia Roberts koji su zbog svojih gustih rasporeda zajedno snimili tek nekoliko scena. Ostatak glumačke postave čine Jack O'Connell, Dominic West, Caitríona Balfe te Giancarlo Esposito

Ideja redateljice bila je prikazati ekonomsku svakodnevnicu iz različitih kuteva. Radnja se fokusira na financijske predatore i njihove žrtve, ali i ulogu medija u svemu tome. Međutim, priča otkriva i puno mračnije detalje cijelog tog svijeta. 

Jedna od najzanimljivijih činjenica vezanih uz film svakako je to da je scenarij filma 2014. završio na takvozvanoj "Crnoj listi" – holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvijek nisu producirani.

Lee Gates bombastični je televizijski voditelj kojeg je njegova vlastita popularna emisija o financijama pretvorila u čudotvorca Wall Streeta. Međutim, nakon što svima preporuči kupnju visoko-tehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, bijesni investitor dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gatesa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producenticom Patty Fenn. Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gates i Fenn moraju pronaći način kako preživjeti i istovremeno razotkriti istinu iza velike laži koju krije igra novca.

 

Film "Igra novca" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u! 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju