Saznajte koje su sve pjesme obilježile 'Prijatelje'!

'Friends original soundtrack' je album izdan 1995. godine, a sadrži neke od pjesama koje su gotovo postale zaštitni znak serije. Iako nisu napisane posebno za nju, itekako su utjecale na atmosferu i često su ih ljudi prepoznavali na način: 'Aha, to je ona pjesma iz Prijatelja'

 

Podsjetite se pjesama bez kojih 'Prijatelji' ne bi bili isti!

I'll Be There for You - je ujedno i daleko najpoznatija pjesma serije. Poslužila je kao uvod u epizode, puštana na špici, a zanimljivo je da da su u njenom nastajanju sudjelovali producenti 'Prijatelja' David Crane i Marta Kauffman. Pjesmu su na kraju otpjevali Rebrandtsi, iako je bila nuđena i R.E.M. – ovcima koji su je odbili.

 

Angel of the Morning - je pjesma stara oko 40 godina, a prva ju je zapjevala Juicy Newton. Također, razne verzije pjesme snimili su i Nina Simone, Pretendersi, Dusty Springfield i Billie Davis. Mlađoj publici je ostala pamtljiva iz 'Prijatelja'.

 

In My Room – pjesma je napisana prije više od 50 godina za Beach Boyse, a zadržala se i nekoliko tjedana na Billboardovoj top listi. Ugledni časopis Rolling Stone proglasio ju je 209. najboljom pjesmom svih vremena.

 

Smelly Cat Medley - 'Smrdljiva mačko, smrdljiva mačko, čime li te hrane? Smrdljiva mačko, smrdljiva mačko, nije tvoja krivica.', stihovi su Phoebeine autorske pjesme koja je postigla neočekivani uspjeh.

 

Koja je pjesma vaš favorit? Dok preslušavate našu playlistu, prisjetite se i kultnih citata koji su obilježili 'Prijatelje'.

 

Petu sezonu kultne serije 'Prijatelji' pratite u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju