Gledajte je u filmu "Djevojka od milijun dolara"

Hilary Swank prošla je ozbiljan raspored treninga kako bi se pripremila za ovaj film. Zbog treninga je dobila gotovo dvadeset kilograma mišića.

Pohađala je sate boksa u Gleason's Gym-u u New Yorku kako bi se što bolje pripremila za glavnu ulogu boksačice u filmu Clinta Eastwooda „Djevojka od milijun dolara“. Budući da se nikada prije nije bavila boksom, o sportu i učenju o njemu imala je predrasude: „U početku nije kao da nisam voljela boks. Jednostavno nisam razmišljala o boksu, čak nisam ni imala mišljenje o njemu. A kad sam čula za to, samo sam pomislila: 'Koja je poanta u tome da nekoga udariš i želiš biti pogođen?' “ istaknula je Swank.

„Ono što sam shvatila kada sam naučila više o boksu je da u njemu ima puno više toga od samog fizičkog aspekta. Očito je da je njegov fizički aspekt ogroman, ali to je tako nevjerojatan mentalni izazov. U boksu postoji takva umjetnost, to je kao sjajna partija šaha. Kad ste u ringu, postajete jedno sa svojim protivnikom. Sve utihne i tu ste vi i ta osoba. Čujete svoj dah. Čujete drugu osobu. I dok pokušavate shvatiti njihovu snagu i slabost, učite o vlastitim snagama i slabostima. I svaka osoba s kojom se borite, njihova snaga i slabost donosi novu snagu i slabost u vama. I kad pomislite: 'Imam tu osobu', i postanete samouvjereni, možete izgubiti i obično se to dogodi. To je sjajna metafora za život. Morate ostati skromni i poštovati drugu osobu“ zaključila je.

Legendarni boksački trener Frankie Dunn posvećuje se treniranju  Willieja Littlea koji bi jednog dana mogao postati prvak. Istodobno, prijatelj mu skreće pozornost na Margaret Fitzgerald, energičnu 31-godišnju djevojku koja, unatoč poslu konobarice, svakodnevno marljivo trenira. Frankie drži da je Maggie prestara i premekana osoba koja, baš kao i sve žene, u boksu nema što tražiti. Kad mu Willie ubrzo otkaže suradnju i pod mentorstvom menadžera Mickeyja Macka osvoji titulu, razočarani Frankie pristane trenirati Maggie...

Film "Djevojka od milijun dolara" nagrađen je Oscarima u kategorijama najboljeg filma, režije, glavne ženske i sporedne muške uloge te ovjenčana Zlatnim globusima za najuspjeliju režiju i najbolju glumicu.

Uspješnicu Clinta Eastwooda pogledajte u filmu "Djevojka od milijun dolara" u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju