Smještena u ozračju sumornih, neonskih ulica Las Vegasa, ova dugovječna uspješnica prati elitnu ekipu forenzičnih istražitelja, kojima je na čelu detektiv Gil Grissom.

3. sezona, epizoda 17 - 18  -  13. svibnja

Starija žena zaleti se autom u popularni restoran i pritom ubije troje ljudi i mnoge ozlijedi, uključujući i Sarinog dečka Hanka. Tijekom istrage Sara otkrije i nešto sasvim osobno, naime, Hank se na mjestu nesreće trebao naći s drugom ženom. Nesreću nije uzrokovala starost vozačice, a na pitanje zašto je baka kamikaza vozila dvostruko brže od dopuštenog, prvotno nema logičnog odgovora. U međuvremenu, Grissom i Nick pozvani su kad se žena uguši u svojoj sobi. No, kako to da je ona umrla, a suprug, koji je ležao pored nje, nije?
Raspadnuto tijelo, pronađeno u bubnju s kemikalijama, ružan je prizor čak i CSI istražiteljima, inače naviknutim na svakakve gadosti. Na raspolaganju su im samo ostaci traperica i majice jer truplo više ne nalikuje ljudskom biću. Istražitelji povežu slučaj s prilično okrutnim svijetom natjecanja robota pa svi sudionici tih nadmetanja postanu potencijalni krivci.
 

3. sezona, epizoda 19 - 20 - 14. svibnja

Muškarac je pronađen mrtav na sjedalu u multimedijalnom prostoru u kojem se izvode predstave, daju projekcije filmova i održavaju izložbe, a istražitelji moraju odrediti je li ubojica ideju za zločin preuzeo iz Hitchcockovog filma o savršenom ubojstvu. U međuvremenu, Warrick, Nick i Sara su pozvani u skladište u kojem je petnaestogodišnjak ubijen kišom metaka. DNK analiza pivskih boca pronađenih na mjestu zločina ukaže na žrtvinog brata kao potencijalnog krivca ili, u najmanju ruku, svjedoka bratovog ubojstva.

CSI istražitelji stupaju na scenu kad popularni komičar padne mrtav tijekom nastupa u lokalnom klubu. Umro je nakon što je ispio vodu iz boce pa istražitelji najprije zaključe kako mu je vodu otrovao konkurentski komičar, koji ga je mrzio. No kad je Warrick pozvan istražiti smrt petnaestogodišnjaka umrlog na isti način, pomisle kako imaju posla sa serijskim ubojicom. Naposljetku zaključe kako je drugi zločin vjerojatno nastao samo kako bi zameo trag onog prvog i vraćaju se u klub po nove dokaze.
 

3. sezona, epizoda 21 - 22 - 15. svibnja

Trenerica konja Lori Hutchins pronađena je mrtva na posjedu nakon treninga. Budući da su vlasnici posjeda škrti s informacijama, CSI istražitelji zaključe kako je konj jedini koji bi mogao riješiti misterij. Ispadne da je zapravo riječ o kobili koja ubrzo ugine, ali upravo njezino uginuće istražitelje vodi bliže istini. U međuvremenu, Sara i Warrick putuju u divljinu istražiti smrtne slučajeve koji nalikuju scenariju Romea i Julije. Dokazi upućuju na dva samoubojstva, koja su očito imala svjedoke, no oni bi isto tako mogli biti ubojice.

Grissom, Sara i Nick samo sat vremena nakon ubojstva ženske osobe u novinarskoj loži srednjoškolskog stadiona stižu na mjesto zločina, što ih vodi u potragu za "svježim" dokazima. Otisci prstiju sa žrtvina tijela ubrzo pokažu da je riječ o činu serijskog ubojice. No, dok istražitelji rade na povezivanju ubojice, žrtve i lokacije, eksplozija uništi njihov DNK laboratorij, ozbiljno ranjava Grega i nagna Saru na razmišljanje o svom poslu. Iako prvotno sve upućuje na to da je Greg odgovoran za eksploziju, razotkrivanje pravog krivca još više uzruja istražitelje.
 

3. sezona, epizoda 23 - 16. svibnja

Jedan od CSI istražitelja ubijen je pri pljački banke, a situaciju dodatno pogorša Catherinino otkriće da je vlasnik kasina i njezin dugogodišnji mentor Sam Braun postao središnja figura u istrazi. Catherine tek sada shvati kako malo zna o čovjeku kojega je smatrala ocem. U međuvremenu, Grissom se tijekom istrage bori s nečim gotovo jednako teškim kao što je gubitak kolege - njegov genski uvjetovan gubitak sluha ozbiljno mu utječe na posao i on to više ne može skriti.

Kriminalističku seriju "CSI" pratite od ponedjeljka do četvrka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju