U dokumentarnoj seriji ‘Čovjek protiv divljine’ Bear Grylls dovodi se u ekstremne uvjete preživljavanja širom svijeta.

5. sezona, epizoda 6 - 2. kolovoza

Bear vodi obožavatelje u kanadsku divljinu u pustolovinu koja će im promijeniti život. Njihovo putovanje počinje nezaboravnim spuštanjem užetom iz helikoptera na planinski vrhunac visok 3 tisuće metara. Jedini im je izlaz spuštanje užetom niz golu granitnu liticu visoku 25 metara. Kližu preko snježnoga polja do ledenjaka prekrivenog minskim poljem raspuklina. Iscrpljeni i gladni grade zaklon i pripremaju i kuhaju hranu u stilu pravih lovaca. Nakon ledene noći trojka nastavlja s putovanjem: prelaze vodopad visok 100 m, močvare i divlje ledenjačke rijeke. Obožavatelji će se izravno suočiti sa svojim strahovima i staviti na kušnju svoja srca, leđa i želuce.

5. sezona, epizoda 7 - 8 - 3. kolovoza

Bear se u pustinji Mojave nađe na putu pješčanoj oluji koju je izazvao čovjek, izdržava svu silinu poplavne bujice i skače s deset tisuća metara; njegovo tijelo doseže granice izdržljivosti kad temperatura skoči s -40 na 45 stupnjeva.

Jeste li se ikada pitali tko snima Beara kako skače iz helikoptera, prelazi rijeke koje vrve krokodilima, kliže se niz ledopade i općenito riskira život? U ovom pogledu na scene iza kulisa dobit ćete priliku upoznati tim i vidjeti kako uspijevaju ostati u jednom komadu!

5. sezona, epizoda 9 - 10 - 4. kolovoza

Bear Grylls je u Arizoni, zemlji Apača, gdje nam pokazuje kako preživjeti na njezinih 250 tisuća kvadratnih kilometara vrelih pustinja i ledenih planina.

Bear je u Škotskoj na moru kod stjenovite obale oko Cape Wratha. Bačen je u otvoreni ocean i mora izdržati pakao koji okreće želudac na splavi za spašavanje na Atlanskom oceanu. Ubrzo nakon što je uspio doći na obalu, shvaća da je na otoku i suočava se s plivanjem hladnim morem do kopna. Bear opaža mrtvoga tuljana pa si od njegove kože radi ronilačko odijelo. Prati obalu na jug, no prisiljen je okrenuti se i vratiti kad mu struja u morskom rukavcu gotovo ne odsječe put. Doživi bliski susret sa smrtonosnim odronom kamenja na strmu i hirovitom gruhu, a onda se ulogoruje u starom, prevrnutom čamcu.

Epizode reality serije 'Čovjek protiv divljine' pratite od petka do nedjelje na Doma TV-u.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju