U dokumentarnoj seriji ‘Čovjek protiv divljine’ Bear Grylls dovodi se u ekstremne uvjete preživljavanja širom svijeta.

4. sezona, 9. epizoda - 19. srpnja

Bear je u Montani, jednom od posljednjih netaknutih dijelova Sjedinjenih Država. Znana kao zemlja velikog neba, ovdje možete hodati, a da ne naiđete na bilo kakav trag civilizacije. Gotovo šest milijuna hektara ove prekrasne regije još uvijek nema ceste, a sve do početka 20. stoljeća ogromni dijelovi nisu uopće bili ucrtani u karte. U ovoj epizodi Bear mora iskoristiti sve svoje vještine kako bi prošao ogromne vodopade i široke klance. Od prve scene spuštanja paraglajderom na 3.600 metara nad Stjenjakom, do zadnje infarktne scene skoka na vlak u pokretu, ovo je jedan od najtežih izazova za Beara do sada.

4. sezona, 10. - 11. epizoda - 21. srpnja

Bear se užetom spušta u aktivni vulkan u Gvatemali, zemlji poharanoj prirodnim katastrofama. U utrci s vremenom trči tisuće metara kroz lavu, pepeo i žar kako bi stigao do drveća. Slijedeći rijeku kroz džunglu, Bear stiže u drevni sustav pećina gdje ga čeka podzemni vodopad.
U džungli jede koktel od buba i rakova prije nego spava u gnijezdu, visoko na drvetu kako bi izbjegao susret s jaguarima, ali Bearu se na kraju u krevet uvuče smrtonosna otrovnica. Bear na kraju nailazi drevne ruševine Maya gdje po njega dolazi helikopter.
U posebnom izdanju „Preživjeti divljinu“, Bear Grylls zamijenit će zelenilo za betonsku džunglu kako bi se suočio s opasnostima urbane sredine. Bear koristi svoje tehnike preživljavanja u divljini kako bi ostao živ u gradu. Iskrcava se u napuštenom brodogradilištu i penje na dizalicu, pronalazi hranu na 60 metara visine u tvornici, postavlja zamke u napuštenoj kući i pokazuje kako preživjeti u gradu kada sve ono što uzimamo zdravo za gotovo nestane. Pogodi li grad katastrofa, Bear će vam pokazati kako da ostanete živi.

4. sezona, 12. - 13. epizoda - 21. srpnja

Snimanje Beara Gryllsa jedan je od najtežih poslova na televiziji i u ovoj U posebnoj epizodi „Preživjeti divljinu“ idemo iza kamera da upoznamo njegovu malu filmsku ekipu. Bilo da su vezani za krila aviona ili da skaču s podivljalog vodopada, prate ga kroz neke od najnegostoljubivijih okoliša na svijetu kako bi snimili nevjerojatne snimke. Dok ih gledamo kako rade, ekipa otkriva kako drži korak s Bearom i sve uspijeva snimiti i daje rijedak uvid o tome kakav je život na terenu.
U nemilosrdnoj vrućini sjevernoafričke Sahare, Bear pokazuje zašto je pronalazak vode ključan u preživljavanju. Bear koristi vlastiti urin kako bi se ohladio i traži vodu u presušenom bunaru. Pješice stiže do obale gdje hvata i jede hobotnicu koju je našao u olupini broda. Bear gradi zaklon od akacija i za doručak jede burger od buba od kojeg se okreće želudac – napravljen od skakavaca i moljaca, a kasnije završi u napuštenom selu.

Epizode reality serije 'Čovjek protiv divljine' pratite od petka do nedjelje na Doma TV-u.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju