S popularizacijom naše zemlje kao svjetske turističke destinacije, cilj nove emisije CoolTurist je približiti dostupnost turističke ponude gledateljima.

1. sezona, epizoda 26 - 27 - 9. studenog

Marija Jurić Zagorka i obitelj Zrinski tek su dvije od brojnih povijesnih epizoda kojima se Vrbovčani mogu pohvaliti svojim gostima. Vrbovec je mali grad s puno zanimljivih turističkih destinacija, a da nam neka ne bi pobjegla, najbolje se raspitati na samom izvoru informacija, u tamošnjem Pučkom otvorenom učilištu!  Već 38 godina i to u zadnjem vikendu kolovoza Vrbovec je poprište jednog od najvećih i najpoznatijih kulinarskih druženja na ovim prostorima. Manifestacija ‘Kaj su jeli naši stari’ pravi je turistički mamac zbog kojeg neka drevna i tradicionalna jela i dalje ostaju - u modi! Osamdeset tisuća posjetitelja u samo tri dana - blistava je to statistika sad već kultne manifestacije Kaj su jeli naši stari, koja od 1981. promovira izvorne recepte vrbovečkog kraja.

Nakon marunade i bučijade, minute u našoj emisiji izborila je - sarmijada! Tako se, naime, zove manifestacija koju već trinaestu godinu zaredom organiziraju u Laktecu pored Zeline, mjestu s oko dvjestotinjak stanovnika koje živi upravo za ovu večer. Mjesto radnje - vatrogasni dom Laktec, vrijeme radnje - subota navečer, tema radnje - njezino visočanstvo sarma! Ona je ovdje predmet obožavanja, proučavanja i natjecanja. Želja je na Sarmijadi važnija od znanja i spretnosti, pa se u natjecanje mogu upustiti svi s voljom i dobrim idejama na temu kiselog kupusa iz Lakteca.

1. sezona, epizoda 58 - 10. studenog

Na pozitivan i neposredan način u domove gledatelja donosi zanimljive, a istovremeno i pristupačne turističke sadržaje, uz simpatičnu ''CoolTuristicu'', voditeljicu Rianu Petanjek, ohrabruje nas istraživati i posjećivati već poznate, no i manje znane destinacije u Hrvatskoj.

1. sezona, epizoda 28 - 29 - 10. studenog

Vrijeme je da uđemo u svijet najljepših hrvatskih bajki, i to zahvaljujući slavnoj Ivani Brlić Mažuranić, koja se rodila upravo u Ogulinu! Prije dvanaest godina u svom je rodnom gradu dobila i muzej nazvan Ivanina Kuća Bajke, a ekipa Coolturista odlučila je provjeriti skriva li osim kreativnog i turistički potencijal. Stari frankopanski kaštel u Ogulinu pravo je utočište dječje mašte, jer sve što je Ivana Brlić Mažuranić stvorila u svojoj bogatoj karijeri ovdje se nalazi u jednom sasvim posebnom obliku, a čarobna voditeljica kroz sva ova čuda moderna je verzija slavne Ivane Brlić Mažuranić. Ona ima odgovore na sva neobična dječja pitanja i raspolaže baš svim tajnama muzeja.

Emisiju 'CoolTurist' pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju