S popularizacijom naše zemlje kao svjetske turističke destinacije, cilj nove emisije CoolTurist je približiti dostupnost turističke ponude gledateljima.

1. sezona, epizoda 22 - 23 - 2. studenog

Naša prva destinacija pravi je brend Ivanić Grada i jedan od najvećih turističkih mamaca ovih prostora! Riječ je, naravno, o Bučijadi, koja se ove godine održava po četrnaesti put, ima više od dvije stotine izlagača, a osim jela, izložbi i igraonica, čak su i umjetničke instalacije inspirirane upravo - bučom! Radionice, igraonice, priredbe, koncerti i štandovi prepuni proizvoda od buče samo su dio ponude koja je ove godine, sudeći po reakcijama, bogatija i maštovitija nego ikad.

Za tvornicu električnih automobila na prvu nitko ne bi pomislio da je turistička meka. Ipak, tvornica Mate Rimca u svoje odaje na mjesečnoj bazi prima i do nekoliko stotina turista, čime je, zajedno sa svojim vlasnikom, izborila mjesto u turističkom pregledu Coolturista! Imati ovoliki pogon u Hrvatskoj zna biti poprilično zeznuto, ali Mate Rimac i dalje ne pomišlja na preseljenje - turisti će i dalje, kaže, zbog električnih automobila dolaziti baš u Sv. Nedelju!

1. sezona, epizoda 24 - 25 - 3. studenog

Dugogodišnji svjetski trend urbanih murala u Sisak je stigao na velika vrata, i to zahvaljujući grupama entuzijasta te udrugama mladih koje su na imidžu grada odlučili poraditi – vrlo konkretno i sa stilom! Re:Think festival u Sisak već nekoliko godina dovodi najpoznatije crtače murala i sve one koji vole uličnu umjetnost, a njegova organizatorica Dahna Prskalo Peco s ponosom ističe kako su se uspješno ucrtali i na turističku kartu. Istu filozofiju, ali u nešto drukčijem pakiranju, ima još jedna mlada i kreativna struja Siska, ona koja grad uljepšava grafitima, ali i brojnim drugim inicijativama. Riječ je o udruzi mladih Green Hill, a čime se bave, pogledajte u video prilogu! Nakon samo nekoliko godina djelovanja, grad je šareniji, ali i zanimljiviji turistima. U poplavi loših vijesti, čini se kako je doista riječ o početku jedne lijepe i dugotrajne priče!

Već 192 godine stanovnicima Samobora fašnik služi za tjeranje zlih sila iz protekle godine, a dok one odlaze, ovdje pristižu posjetitelji iz čitavog svijeta. Za iduće izdanje fašnika, koje je već naveliko u pripremi, taj će se način života itekako prilagoditi aktualnoj svakodnevici, a kritika društva u kojem živimo tek je jedna od čari Samoborskog fašnika. U svojoj dugoj povijesti pronašao je načine da zabavi sve generacije i pokaže se kao idealno obiteljsko druženje u kojem je kreativnost – glavno oružje.

1. sezona, epizoda 57 - 3. studenog

Na pozitivan i neposredan način u domove gledatelja donosi zanimljive, a istovremeno i pristupačne turističke sadržaje, uz simpatičnu ''CoolTuristicu'', voditeljicu Rianu Petanjek, ohrabruje nas istraživati i posjećivati već poznate, no i manje znane destinacije u Hrvatskoj.

Emisiju 'CoolTurist' pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju