S popularizacijom naše zemlje kao svjetske turističke destinacije, cilj nove emisije CoolTurist je približiti dostupnost turističke ponude gledateljima.

1. sezona, epizoda 52 - 16. prosinca 

Coolturist donosi turističke minute s otoka Vira. Otkrijte neke poznate i manje poznate zanimljivosti otoka koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Kaštelina je jedna od najpoznatijih znamenitosti otoka Vira. Radi se o venecijanskoj utvrdi Kaštelina koja se nalazi na predjelu zvanom Kozjak. Tvrđava je, po svemu sudeći, izgrađena početkom 17. stoljeća. Mletačke vlasti su je izgradile u svrhu zaštite stanovništva Ninskog kraja i Vira od uskoka i napada Turaka koji u to doba nadiru prema ovom području. Dio je sačuvan do danas, a Kaštelina je danas i jedno od najromantičnijih turističkih točki otoka.

1. sezona, epizoda 53 - 17. prosinca

Ekipa Coolturista za vikend putuje u Slavoniju i istražuje Našice i njihovu okolicu, kako i sami stanovnici grada kažu, grad totalno drugačiji od drugih. Vožnje prekrasnim parkovima i perivojima, vožnja oko jezera Lapovac i vinogradima, tradicionalna hrana, dvorci, egzotične životinje, samo su neke od turističkih minuta koje vas čekaju u epizodi. Grad hrvatskih banova, glazbe i svjetskih prvaka na različitim područjima lako oduševi svakog posjetitelja.

1. sezona, epizoda 54 - 18. prosinca

Prekrasna rijeka Gacka i priroda oko nje, najdulji zip-line u Europi, Memorijalni centar Nikola Tesla, utočište za medvjede, sajam “Jesen u Lici” i još puno toga čeka vas u Coolturistu iz Ličko - senjske županije.
Svi pravi zaljubljenici u adrenalin morali su čuti za lički zip-line 'Pazi medo'. Kako ga oni sami opisuju, doživjet ćete što znači letjeti kao ptica. Zamislite da se nalazite 80 metara iznad zemlje i letite brzinom od 120 km/h i tako proputujete gotovo dva kilometara s pogledom na krajolik prekrasne Like. Točno to pruža vožnja na zip-lineu 'Pazi medo'. Izgradnja i projektiranje zip-linea 'Pazi medo' je bila pravi izazov. Ukupna dužina čeličnog užeta je 1700 m i to ga čini jednim od najdužih zip-lineova iz jednog komada u Europi. Moguće je postići brzinu veću od 120 km/h, ali za to je potrebno imati leđni vjetar (sa sjevera). Čak i ako puše čeoni vjetar (s juga), postižu se brzine od oko 100 km/h. Nakon vožnje i zip-linea, možete uživati u predivnom vidikovcu s pogledom na 3 doline u okolici jer baš na tom prekrasnom mjestu nalazi se zip-line kuća dolazi koja je ciljna točka.
Cijeli Memorijalni centar 'Nikola Tesla' nalazi se na površini od 13000 kvadratnih metara i prava je poslastica za sve koji vole lik i djelo ovog neponovljivog genija. Grad Gospić, vođen željom da očuva lik i djelo Nikole Tesle, povodom 150 godina rođenja Nikole Tesle, 10. srpnja u Smiljanu je svečano otvorio Memorijalni centar 'Nikola Tesla' 2006. godine. Od nekoliko zasebnih objekata posvećenih životu i radu genija, prvo što ćete vidjeti je rodna kuća.

1. sezona, epizoda 55 - 19. prosinca

Jedna od najljepših plaža na Kvarneru bila je dom ekipi Coolturista, a kako sama plaža naravno nije dovoljna turistička ponuda za veliki broj turista koji je svake godine posjećuju, istraživali su i druga zanimljiva mjesta i različitu ponudu za svačiji ukus u cijeloj općini Mošćenička Draga. Teško je ne ostati oduševljen srednjovjekovnim utvrđenim istarskim gradićem, Mošćenicama. Ako ste u dovoljno dobroj formi, od Mošćeničke Drage, odnosno plaže Sv. Ivan, uspet ćete se po 735 stepenica kako bi došli pješke do Mošćenica, a to je već doživljaj za sebe. Upravo zbog stanovnika Mošćenica nastaje Mošćenička Draga, koja je u početku bila malo ribarsko mjesto.

1. sezona, epizoda 56 - 20. prosinca

Coolturist donosi posebnu epizodu o najboljim dvorcima sjeverozapadne Hrvatske koji su idealni za vikend izlete. Osim povijesnih priča o dvorcima, Coolturist otkriva koji je najbolji za romantične trenutke i gdje ćete pronaći udrugu koja i danas svojom odjećom i plesom prezentira život na dvorcu. Saznajte u kojem dvorcu možete prespavati, u kojem se možete rekreirati, a u kojem dobro pojesti te kad ih sve možete posjetiti.

Emisiju 'CoolTurist' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu i nedjeljom u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju