S popularizacijom naše zemlje kao svjetske turističke destinacije, cilj nove emisije CoolTurist je približiti dostupnost turističke ponude gledateljima.

1. sezona, epizoda 14 - 15. veljače

U Mokricama nedaleko od Oroslavja nedavno je otvoren prvi hrvatski Park znanosti, ambiciozni projekt građevinara Luke Vevereca, koji je ostvario svoj dugogodišnji san, a usput i obogatio turističku ponudu ovoga kraja! Glazbena ograda, zvučna zrcala te spirala adaptacije samo su neki od eksponata koji u djeci potiču maštu i bude interes za znanošću, a u Oroslavlje dovode i neke neočekivane goste. Svojom poslovnom vizijom Luka se savršeno uklapa u priču o boljoj Hrvatskoj - projekt je pokrenuo sam, danas zapošljava pet ljudi a broj će se, kaže, uskoro povećati.

1. sezona, epizoda 15 - 16. veljače

Gotovo je dvadeset epizoda CoolTurista trebalo proći da se u čitavom šarenilu pronađe - spomenik turistu! Godine 2006., povodom obilježavanja sto godina turizma u gradu, postavljen je kip čija je priča idealna za početak turneje Makarskom. Predivna makarska plaža Nugal odnedavno je poznata i po posebnoj klijenteli. Naime, iako za golotinju u Makarskoj možete dobiti kaznu od dvije tisuće kuna, na Nugalu ta pravila ne vrijede, jer su neki dijelovi plaže od ove godine dostupni i nudistima. Bez obzira kojim putem išli, ne zaboravite ponijeti hranu i vodu, jer prava divljina poput ove ne uključuje trgovine i struju za punjače.

Emisiju 'CoolTurist' pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju