'Smrtonosni ulov' vodi nas duboko u svijet Beringova mora – dok pratimo sedam brodova i njihove posade kroz najbrutalnije ribolovne sezone na planetu – na crvenoga kraljevskoga raka i snježnu rakovicu.

'Smrtonosni ulov' vodi nas duboko u svijet Beringova mora – dok pratimo sedam brodova i njihove posade kroz najbrutalnije ribolovne sezone na planetu – na crvenoga kraljevskoga raka i snježnu rakovicu. Valovi od 12 metara, uraganski vjetrovi, lišavanje sna i upravljanje teškim postrojenjem na palubi samo su neki od razloga za stopostotnu stopu ozljeda. Prekaljeni pustolovi koji love u ovim vodama ono su što privlači gledatelje. Rakolovci imaju mentalni sklop pirata – velik rizik donosi veliku zaradu—a stalne su ozljede samo dio posla. Serija prati život na golemom Beringovu moru na različitim brodovima koji love rakove tijekom dviju sezona: listopadske sezone lova na kraljevske rakove i siječanjske sezone lova na snježne rakovice.

Serija naglašava opasnosti za ribare (i snimatelje koji ih prate) dok posade spuštaju teške vrše i manevriraju stotinama kilograma rakova na palubama prepunim opasnosti kao što su otvori spremnika ili neravna i mokra površina te se naginju preko ograde kako bi pripremili vrše za spuštanje ili dizanje dok orkanski vjetrovi i visoki valovi neprestano udaraju palubu. Serija također dokumentira opasnosti na brodovima u Beringovu moru koje je jedno od najhladnijih i najolujnijih na Zemlji, gdje čak i manji problem može postati kompliciran ili čak katastrofalan jer je najbliža luka često udaljena stotinama kilometara.

U četvrtoj sezoni na putu u Dutch Harbora iz Seattlea u saveznoj državi Washington, „Wizardu“ je neočekivani val visok 12 metara u trupu probio rupu od 15 m. Kapetan Monte Colburn privremeno ju je zakrpao dok se „Wizard“ ne vrati u brodogradilište na popravak. Sin kapetana Johnathana Hillstranda Scott pridružuje se posadi „Time Bandita“. Osim uobičajene opreme i vrša, posada ukrcava i hrđavi kamionet da se našali s kapetanom Philom Harrisom s „Cornelije Marie“. Prije isplovljavanja u novu sezonu, kapetani se okupljaju u mjesnom baru te razgovaraju o nadolazećoj sezoni i „Wizardovoj“ nesreći na putu u Dutch Harbor. Kapetani se klade i ove sezone. Onaj tko uhvati najveću prosječnu količinu u 25 vrša dobit će sto dolara.

 

 

Ne propustite uzbudljivu seriju 'Smrtonosni ulov' vikenodm na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju