Kako zaustaviti izvor misteriozne epidemije koja pretvara ljude u zombije?

'Svjetski rat Z' američki je akcijski horor koji je izašao 2013. godine. Snimljen je prema istoimenoj knjizi. Uloge u filmu pripale su Bradu Pittu, Mireille Enos, Matthewu Foxu i Danielli Kertesz.

U vrijeme kada je izašao, 'Svjetski rat Z' postao je film na kojem je Brad Pitt najviše zaradio. Za svoju ulogu u filmu poznati je glumac rekao: „Cijelu sam stvar započeo jer sam želio snimiti film koji će moja djeca moći gledati prije nego što navrše 18 godina – neki koji je će im se sviđati. A oni vole zombije.“

Brad Pitt je osobno izabrao Marca Forstera kao redatelja filma.

Bivši istražitelj UN-a Gerry Lane (Brad Pitt) vodi miran obiteljski život. Međutim, život će mu postati kaotičan nakon što se svijetom počne širiti epidemija misteriozne infekcije koja ljude velikom brzinom pretvara u krvožedne zombije. Zaraženi su porazili svjetske vojske i srušili njihove vlade.

Lane je primoran vratiti se svojem opasnom prijašnjem životu, te povesti potragu za izvorom epidemije i nečime što je može zaustaviti. Morat će se suočiti sa zastrašujućim opasnostima putujući po svijetu kako bi pronašao odgovore prije nego što epidemija uništi čitavo čovječanstvo.

Produkcija je za snimanje u Glasgowu tražila čak 2 000 statista. Najmanje se 3 000 ljudi pojavilo na castingu. Brad Pitt najviše su zaintrigirali geopolitički aspekti knjige, a njegova produkcijska kuća 'Plan B', zajedno s Paramountom, potrošila je milijun dolara na filmska prava.

Pitt je produkcijsku kuću osnovao 2001. godine s tadašnjom suprugom Jennifer Aniston i Bradom Greyjem.

Film 'Svjetski rat Z' ne propustite ove nedjelje na Doma TV-u.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju