Clint Eastwood legenda je Hollywooda koja iza sebe ima bezbroj uspješnih filmova!

Clint Eastwood (90) 80-ih je bio opasni zavodnik koji nije imao mir gdje god da se pojavio. Osobito tokom snimanja serijala o inspektoru Callahanu. Veliki glumac danas izgleda ovako, na fotografijama je u društvog svog sina Scotta Eastwooda.

 

 

 

 

 

Tijekom snimanja dokumentarca o jednom od najslavnijih policajaca s kojim nas je upoznao Hollywood, Prljavom Harryju Callahanu, pomalo samo-podcjenjivački objasnio Clint Eastwood da su oni "samo pokušavali napraviti dobru detektivsku priču". 

Film je snimljen 1983. godine, prvi je to film o Prljavom Harryu čiji set nije primarno bio u San Franciscu. A osim toga, i jedinstven je po tome što Harry u ovom nastavku nema partnera. 

Prvotno je bio zamišljen kao samostalni film o silovanju i osveti s Sondrom Locke u glavnoj ulazi, a tek je naknadno postao film gdje je glavni lik ipak Callahan. Radnja filma prikazuje kako policijskog inspektora Harrya Callahana. nakon niza nasilnih incidenta, nadređeni šalju u malen provincijski gradić kako bi istražio ubojstvo. Tamo susreće ženu (Sondra Locke) koja se pokušava osvetiti nasilnicima koji su je silovali. 

Film se smatra najatipičnijem od svih filmova serije zbog toga što je radnja smještena u mali gradić i zbog prvotne zamisli o filmu o silovanju i osveti. Publika je filmom bila oduševljena te je ovaj dio postao komercijalno najuspješniji. A osim toga, potvrdio je status Eastwooda  kao velike akcijske zvijezde i filmske ikone 1980-ih.

Film 'Iznenadni udar' ne propustite pogledati u nedjelju na Doma TV-u!