Živi normalnim životom, ne živi u vili, ne nosi skupu markiranu odjeću, nema tjelohranitelja i voli se voziti podzemnom željeznicom

Keanu Reeves svoju slavu stekao je filmovima „Brzina“ i „Matrix“, ali njegova gluma nije ono što je osvojilo srca obožavatelja. Reeves je jedan od rijetkih glumaca koje slava nije promijenila, a njegova dobra djela pročula su se po cijelome svijetu.

Njegova životna priča prepuna je tragedije, boli i gubitka. Imao je svega tri godine kada ga je otac napustio, a majka je više pažnje posvećivala svome ljubavnom životu nego djeci. Reevesa i njegove tri sestre odgojili su baka i djed. Ti događaji ostavili su posljedice na mladog Reevesa, a dokaz tome bio je period srednje škole. Borba s disleksijom i njegovo problematično ponašanje otežali su mu školovanje, pa je promijenio čak tri srednje škole, koju na kraju nije uspio završiti.

Reeves je započeo svoju glumačku karijeru i proslavio se filmom „Matrix“. Njegova sreća bila je kratkog vijeka jer je ubrzo izgubio bliskog prijatelja i kolegu Rivera Phoenixa koji je preminuo od predoziranja. Tragedije su se nastavile nizati. Reevesovoj sestri dijagnosticirana je leukemija. Bitku s leukemijom je, na svu sreću, dobila, a Reeves je potom dao milijune koje je zaradio bolnicama specijaliziranim upravo za tu bolest.

Potom se zaljubio u kolegicu Jennifer Syme s kojom je očekivao dijete, no ona je izgubila dijete u osmom mjesecu trudnoće. Nedugo nakon gubitka djeteta par je prekinuo, ali ostali su u dobrim odnosima. Jennifer je 2. travnja 2001. stradala u prometnoj nesreći, a nakon njezine smrti Keanu dugo nije imao želju za ljubavi i vezama.

Svoju sreću pronašao je u humanitarnom radu i pomaganju drugima. Živi normalnim životom, ne živi u vili, ne nosi skupu markiranu odjeću, nema tjelohranitelja i voli se voziti podzemnom željeznicom. Često je viđen kako pomaže beskućnicima, a većinu svoje zarade daje u humanitarne svrhe. Poznato je da pomaže i radnicima na setu. Na filmu „Matrix“ zaradio je 114 milijuna dolara, a od toga je 80 milijuna dao ekipi za specijalne efekte i šminku.

Vladar budućnosti obrati se dvojici najboljih prijatelja Billu i Tedu s novim zadatkom; moraju skladati novu pjesmu kako bi spasili život kakav poznajemo. Ali umjesto da ju napišu, odlučuju putovati kroz vrijeme kako bi istu ukrali od svojih prethodnika. U međuvremenu, njihove mlade kćeri smišljaju vlastiti glazbeni plan kako bi pomogle svojim očevima unijeti sklad u svemir.

Film "Bill i Ted spašavaju svijet" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju