Pogledajte zašto je Rachel McAdams dobila uogu u ovom filmu!

Film "Bilježnica" snimljen je prema istoimenoj knjizi Nicholasa Sparksa iz 1996. Glavne uloge u filmu pripale su Ryanu GoslinguRachel McAdams.

Gosling se za ulogu Noe pripremao tako što je proveo dva mjeseca u Charlestonu u Sjevernoj Karolini gdje je svakoga dana izrađivao namještaj. Kuhinjski stol koji je upotrijebljen u filmu izradio je on sam. Gosling je u filmu nosio smeđe kontaktne leće jer je James Garner, koji je glumio starog Nou, imao smeđe oči za razliku od Goslinga koji ima plave.

McAdams je scenarij za film dobila samo večer prije audicije, dok je bila na premijeri drugog filma. Bez obzira na to, pobijedila je devet drugih djevojaka u konkurenciji, uključujući Jessicu Biel. Za potrebe uloge išla je na satove baleta i vježbala s fonetičarima kako bi imala što uvjerljiviji južnjački naglasak.

Prema riječima redatelja Nicka Cassavetesa, Gosling i McAdams u početku se nisu dobro slagali te je Gosling inzinstirao na tome da zamijene glumicu.

Četrdesetih godina prošlog stoljeća imućna obitelj Hamilton i njihova 17-godišnja kći Alie dolaze na odmor u ljetnikovac u malenom mjestu. Lokalnom dečku Noi Calhounu Alie odmah zapne za oko. Njezin osmijeh osvoji ga već pri prvom susretu te ju poziva na spoj. Početak je to prave ljetne romanse i svega što ide s tim.

Noah je siromašan dečko iz radničke klase, zaposlen u drvnoj industriji, što se neće svidjeti Alienim roditeljima koji se žestoko protive ovoj vezi. Kao i svaka ljetna ljubav i ova brzo završava te se Alie najesen vraća kući u New York. Prije nego što će otići u rat, Noah piše Alie, no sva pisma završavaju u rukama Alieine majke

Ljubitelji romantike, nikako ne propustite pogledati film "Bilježnica" u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju