Riješite kviz i pokažite svoje znanje

Njegova specijalnost je preživljavanje u divljini, njega ništa ne može uništiti, uz njega možemo naučiti jako puno o prirodi i o različitim načinima preživljavanja - on je neuništivi Bear Grylls. Donosimo vam kviz kako biste provjerili svoje znanje o sposobnostima preživljavanja u divljini. 

 

 

Voditelj 'Čovjeka protiv divljine', pisac i iskusni pustolov Bear Grylls započeo je život bogat istraživanjem u ranoj dobi. Bear je odrastao na Isle of Wightu, a kao dječak planinario je s ocem. Tri je godine služio u specijalnim zračnim snagama britanske vojske. Tijekom službe slomio je leđa na tri mjesta u padobranskoj nesreći u Južnoj Africi. Usprkos nesreći i težini ozljede, Bear je 1998. sa samo 23 godine ušao na popis najmlađih osoba koje su se popele na Everest. To je iskustvo opisao u knjizi „Kid Who Climbed Everest”.

Ne želeći usporiti, Bear je još jedanput postao pionir kad su on i njegova skupina koja se popela na Everest oplovili Ujedinjeno Kraljevstvo na skuteru za vodu. Također je bez pomoći vodio prvi prelazak zaleđenog sjevernog Atlantika u otvorenom gumenjaku. Njegova knjiga o toj pustolovini, „Facing the Frozen Ocean”, ušla je u uži izbor za britansku sportsku knjigu godine. Bear je dobio časnički čin Britanske kraljevske mornarice u čast vođenja ove rekordne ekspedicije.

 

Avanturu Beara Gryllsa pratite u emisiji "Čovjek protiv divljine" od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju