Film je 2004. godine nominiran za nagradu Saturn u kategoriji najboljeg znanstveno-fantastičnog filma.

Neustrašiva britanska arheologinja Lara Croft (Angelina Jolie) došla je do možda najvažnijeg otkrića u povijesti: predmeta koji vodi do mitske Pandorine kutije. Na nesreću, on pada u ruke Jonathana Reissa (Ciaran Hinds), zlog znanstvenika koji eksperimentira s ubojitim virusima. Britanska obavještajna služba zatraži pomoć od Lare. Zajedno s Terryjem Sheridanom (Gerard Butler), britanskim marincem koji je postao plaćeni ubojica, Lara kreće u pustolovinu.

 

Scenu u kojima Lara Croft i njezin partner skaču sa zgrade u odijelima za letenje, izvela su dva muškarca koji su ujedno i dizajnirali odijela. Za tu scenu nisu se koristile nikakve žice, mreže niti bilo kakvi specijalni efekti. No, to nije jedini put da Angelinu Jolie glumi muškarac. U cijelom filmu sve vratolomije koje izvodi Lara, zapravo je izvodio muškarac koji joj, naravno, uopće ne sliči.

 

Larina lijeva ruka u filmu se rijetko vidi, a to je zbog toga što Angelina Jolie ima tetovažu na lijevoj ruci. Tetovaža je prekrivena šminkom u filmu, no redatelj Jan de Bont odlučio je prikazivati lijevu ruku što manje zbog kritika koje su uslijedile nakon lošeg prekrivanja tetovaže u prvom filmu o legendarnoj Lari Croft.

Legendarnu 'Laru Croft Tomb Raider: Kolijevka života' ne propustite pratiti u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju