.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kriminalistička serija koja će vas prikovati uz male ekrane

kosti 1. sezona
,
hr_HR

Ne propustite mračne forenzičke slučajeve!

O seriji:

U prvoj sezoni dramske serije 'Kosti' Emily Deschanel glumi dr. Temperance Brennan, stručnu forenzičku antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti. Brennanina je specijalnost njezina nevjerojatna sposobnost pronalaženja tragova u žrtvinim kostima. Brennan se često udružuje sa specijalnim agentom Seeleyjem Boothom (David Boreanaz) iz FBI-eve jedinice za istrage ubojstva. Booth je bivši vojni snajperist i ne vjeruje znanosti i znanstvenicima – "škiljavcima", kako ih on zove, koji pregledavaju fizičke dokaze. Booth vjeruje da ključ rješavanja zločina leži u otkrivanju istine od preživjelih – svjedoka i osumnjičenih – dobrim starim istraživačkim radom. Brennan i Booth često se sukobljavaju u profesionalnom i privatnom životu, ali kemija među njima zasad se ostvarila samo u fikcionalnoj priči Brennanina posljednjeg kriminalističkog romana. Brennan je pomalo neprilagođena i najbolje se osjeća među jednako briljantnim kolegama u forenzičkom laboratoriju Jeffersoniana. Angela Montenegro (Michaela Conlin) Brennanina je izravna i raskalašena prijateljica i kolegica koja je osmislila jedinstven način prikazivanja originalnog mjesta zločina preko trodimenzionalnih kompjuterskih slika. Brenanin asisstent Zack Addy (Eric Millegan) mladi je genijalac kojeg golema inteligencija sprječava da završi nekoliko doktorata koje je započeo. Negativac u seriji je dr. Jack Hodgins (T. J. Thyne), stručnjak za insekte, spore i minerale, čiji je hobi kovanje zavjera. Brennanin šef impozantni je voditelj laboratorija dr. Daniel Goodman (Jonathan Adams) koji FBI-u posuđuje njezine usluge.O glumcima:

DAVID BOREANAZ
(Seeley Booth)

David Boreanaz dojmljiva je ličnost čiji karizmatični šarm glavnog glumca dolazi do izražaja na filmu, kao i na televiziji i pozornici. Osim što glumi glavnu ulogu u Kostima, on je i producent, a često preuzima i treću dužnost kao redatelj. Režirao je 100. epizodu serije, kao i napete finalne epizode 10. i 11. sezone, između ostalih.
Boreanaz je glumio u dramskoj seriji Full Circle. U toj seriji od deset epizoda svoj televizijski debi imao je i filmski i kazališni scenarist Neil LaBute.
Na velikom ekranu Boreanz je glumio u neovisnoj sportskoj drami The Mighty Macs uz Carlu Gugino, napetoj drami Officer Down, neovisnoj crnoj komediji Suffering Man's Charity, filmu These Girls, premijerno prikazanom na filmskom festivalu u Torontu 2005. godine, filmu Valentinovo, filmu Vrana 4 uz Dennisa Hoppera i filmu The Hard Easy, uz Brucea Derna i Veru Farmigu. Također je posudio glas Halu Jordanu (ili Green Lanternu) u animiranom filmu Liga pravde: Nova granica.
Iako je tek počinjao kao glumac kad je dobio ulogu u seriji Buffy, ubojica vampira, Boreanaz je postigao instantnu slavu s ulogom misterioznog i izmučenog Angela. Tu je ulogu nastavio i u svojoj vlastitoj seriji Angel.
Također je režirao epizode serija Angel i Nepogrešivi instinkt.EMILY DESCHANEL
(dr. Temperance Brennan)

Kao talentirana i odmjerena glumica Emily Deschanel skupila je dojmljivu listu uloga tijekom karijere, a sa svakom je rasla.
Za svoju ulogu Dr. Temperance Brennan, Deschanel je dobila tri nominacije za nagrade Teen Choice za dramsku televizijsku glumicu, tri nominacije People's Choicea za omiljenu televizijsku dramsku glumicu, jednu za omiljenog televizijskog borca protiv zločina i, zajedno s kolegom Davidom Boreanazom, nominaciju za omiljeni televizijski duo. Uz to Deschanel je i režirala prvu epizodu oproštajne sezone serije Kosti.
Na velikom ekranu Deschanel je glumila u filmu redatelja Nicka Cassavetesa Čuvarica svoje sestre s Cameron Diaz, Abigail Breslin i Jasonom Patricom i u filmu Jerryja Bruckheimera Put slave, uz Josha Lucasa, Dereka Lukea i Jona Voighta. Također je glumila i u Studengori redatelja Anthonyja Minghelle, Alamu redatelja Johna Leeja Hancocka, Spidermanu 2 redatelja Sama Raimija, Tihom vrisku redatelja Stephena Kaya i filmu Easy redateljice Jane Weinstock.
Deschanelini televizijski nastupi uključuju epizodne uloge u serijama Crossing Jordan i Providence . Osim toga pojavila se i u miniseriji Rose Red autora Stephena Kinga.

MICHAELA CONLIN
(Angela Montenegro)

Michaela Colin etablirala se kao jedan od najtraženijih holivudskih talenata i dobila nominaciju za nagradu Asian Excellence u kategoriji sporedne televizijske glumice za svoju ulogu u Kostima. Conlin se pojavila u drami The Disappointments Room s Kate Beckinsale i Cijeni istine s Matthewom McConaugheyjem i Bryanom Cranstonom. Glumila je i u filmu Baby Baby Baby, koji je osvojio nagradu Comedy Vanguard na filmskom festivalu u Austinu 2015. godine. Također je bila koproducentica neovisnog filma Sparrows Dance. Conlin ima i bogatu televizijsku karijeru koja uključuje uloge u dramskim serijama Mds, The D. A. i The It Factor.


ERIC MILLEGAN
(Zack Addy)

Eric Millegan pojavio se u sudskoj drami redatelja Sidneyja Lumeta 100 Centre Street. Također je ostvario ulogu u neovisnom erotskom filmu On_Line, koji je uključen u službeni izbor filmskih festivala Berlin, Sundance i Cinequest. Millegan je također imao ulogu u neovisnom filmu redatelja Marga Romera The Phobic. U tom psihološkom trileru glumi briljantnog programera koji razvije novi softver za analizu pacijenata prije liječenja te postane opsjednut jednom pacijenticom s vrlo mračnom prošlošću. Prije negoli se probio u Los Angelesu, Millegan je 10 godina nastupao u kazalištu.

Epizode serije 'Kosti' pratite od 4. rujna na Domi TV!
 Tagovi