Krimi serija koja je postala globalni fenomen...

csi - 7
,
csi - 7
hr_HR

Prva sezona najpoznatije kriminalističke serije u svijetu.

Doma TV na male ekrane donosi prvu sezonu popularne kriminalističke hit serije 'CSI'. Smještena u ozračju sumornih, neonskih ulica Las Vegasa, ova dugovječna uspješnica prati elitnu ekipu forenzičnih istražitelja, kojima je na čelu detektiv Gil Grissom. Svaki slučaj ova ekipa rješava pomoću forenzičkih dokaza koji ih dovode do krajnjega zaključka, je li riječ o ubojstvu ili nesretnom slučaju.

Las Vegas je grad koji živi dan i noć, a tamo kriminal nikada ne spava. To je grad instant-uspjeha, u kojem sreća i tuga dolaze preko ruleta, krcat posjetiteljima koji su laka meta različitih vrsta zlikovaca, koji su uvjereni da je Las Vegas meka kriminala i da nikada neće biti uhvaćeni. Na njihovu veliku žalost, tu je odjel policije, CSI tim koji svoju noćnu smjenu odrađuje predano i učinkovito, kvareći planove pokvarenjacima, prevarantima, odmetnicima i ubojicama.

Prvo, originalno izdanje ove kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičkim procedurama nesumnjivo je redefiniralo žanr krimi serija. Serija koja je inspirirala dva dugovječna spin-offa, nije samo još jedan dobar TV proizvod. Naime, ona je i globalni fenomen. Prva je uvela mješavinu znanosti i policijskih postupaka i time nanovo oblikovala žanr televizijske kriminalističke serije. Novi polet dali su joj pridošlice u ekipu, Ted Danson, dobitnik Emmyja i Elisabeth Shoe i nakon toga gledanost je probila sve rekorde.

Producent Jerry Bruckheimer, filmski veteran čije je ime sinonim za eksplozivnu filmsku akciju (Hrid, Con Air, Armageddon) izumio je novi žanr u svijetu serija kad se okrenuo produkciji na televiziji. CSI (Crime Scene Investigation) u prvi plan stavlja slabo poznate i neshvaćene heroje koji obrađuju prizorište zločina - forenzičke istražitelje. To su ljudi koji rade 24 sata na dan kako bi prikupili dokaze sa scene zatvorene žutom policijskom vrpcom i povezali naizgled beznačajne djeliće hvatajući tako katkad neuhvatljive zločince.

Gil Grissom (William Petersen) je veteran koji predvodi istražiteljsku noćnu smjenu u Kriminalističkom uredu u Las Vegasu. U njegovu laboratoriju za kriminalistiku nalaze se Catherine Willows (Marg Helgenberger) vješta forenzičarka koja balansira između ljubavi prema poslu i odanosti samohrane majke prema svojoj malodobnoj kćeri; Warrick Brown (Gary Dourdan), pronicljivi analitičar strastveno odan poslu i ovisnik o kocki za koju zna da je se mora odreći; Nick Stokes (George Eads) koji žudi za tim da bude prvi na ploči u broju riješenih slučajeva; Sara Sidle (Jorja Fox), najnovija članica ekipe i bivša Grissomova suradnica koja katkad i preolako shvaća pravila, sve u želji da dobro obavi posao.

Ekipa CSI-a često se sukobljava s kapetanom Jimom Brassom (Paul Guilfoyle), bivšim šefom koji je sada dodijeljen Odjelu za ubojstva. Ekipa danonoćno istražuje ubojstva, samoubojstva, pljačke i krvne delikte koji prijete ulicama Vegasa, na Stripu i izvan njega i zalazi u najsmrtonosnije i najmračnije kutke tog pustinjskog grada do kojih ne dopire raskošna neonska rasvjeta. Pod Grissomovim budnim okom ekipa CSI-a koristi se najnovijim znanstvenim metodama i staromodnim mozganjem kako bi riješili zločine potaknuti zakletvom koju su položili javnosti kojoj služe: Neka nijedna žrtva ne kaže da se nismo trudili.

 

Prvu sezonu najpopularnije kriminalističke serije svih vremena, 'CSI', ne propustite pratiti od od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi