Mjesec rezerviran za filmske hitove!

Vrhunski filmski naslovi svaki vikend emitirat će se na Doma TV-u, a filmska avantura započinje dramom 'Potraga za srećom' koja je nominirana za Oscara. Will Smith pojavljuje se u ulozi Chrisa Gardnera kojeg nakon financijskog sloma ostavlja supruga zajedno s njihovim 5-godišnjim sinom. Chrisu sada ne preostaje ništa drugo nego da pronađe bolje plaćeni posao, a za to vrijeme pristaje sudjelovati u programu uspješne brokerske tvrtke, s nadom da će mu to na posljetku donijeti siguran i dobro plaćeni posao. No, ipak za to vrijeme ostaje bez prihoda, a računi se gomilaju. Film je inspiriran istinitom pričom, a ulogu sina Willa Smitha glumi njegov pravi sin Jaden. Chris Gardner stvarna je osoba, a njegova je životna priča postala poznata nakon što je o svojim iskustvima sa siromaštvom progovorio u javnosti.



Još jedna nagrađivana drama 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu' dolazi od redatelja Davida Finchera s Bradom Pittom i Cate Blanchett u glavnim ulogama. Film je osvojio tri Oscara, 66 drugih nagrada te 106 nominacija, a donosi priču o Benjaminu Buttonu, osobi koja stari unazad. Rođen je kao starac, a kako stari, tako postaje sve mlađi. Sa pedeset godina zaljubljuje se u tridesetgodišnju ženu, a njihova veza se razvija doslovno u suprotnom smjeru.

Doma TV donosi i napeti psihološki triler 'Šesto čulo' koji je nominiran je za Oscara u kategorijama najboljeg filma, redatelja, scenarija, glavnih glumaca i montaže, te za BAFTA-u i Zlatni globus, a osvojio je pregršt drugih nagrada. Sedmogodišnjeg dječaka Coela progoni mračna tajna i pohode ga duhovi. Cole se kao bespomoćan posrednik boji opasnih posjetilaca s neriješenim problemima koji izranjaju iz sjena. Zbunjen svojim paranormalnim moćima, Cole je premlad da shvati svoju svrhu i previše prestrašen da bi i s kim razgovarao o svojim mukama osim s dječjim psihologom dr. Malcolmom Croweom. Kada dr. Crowe pokuša otkriti kobnu istinu o Coleovim nadnaravnim sposobnostima, i za pacijenta i za terapeuta nastupa užas, pa obojica postaju svjesni nečega mučnog i neobjašnjivog.



U spektakularnoj drami 'Erin Brokovich' Julia Roberts je 2001. godine za glavnu ulogu osvojila nagradu Oscar. Film je bio nominiran za Oscara i u sljedećim kategorijama za najbolji film, najboljeg redatelja, sporednog glumca te najbolji scenarij. Erin Brokovich nađe se u novčanim problemima nakon nesreće koju ona nije skrivila i zato što njezin odvjetnik Ed Masry nije uspio riješiti nagodbu. Bez novca, posla i izgleda, Erin moli Eda da je zaposli u svojoj odvjetničkoj tvrtki. Erin otkrije zataškavanje slučaja onečišćene vode zbog kojeg obolijeva cijela jedna zajednica. Svojom upornošću i sposobnošću da nađe zajednički jezik s mještanima, Erin dobiva njihovo povjerenje i okuplja 600 tužitelja u zajedničku tužbu. Erin i Ed će tako uspjeti dobiti najveći iznos za neposrednu tužbu ikada plaćenu u povijesti SAD-a.

'Romansa u Seattleu' romantična je komedija nominirana za Oscara u kategorijama najbolje glazbe i najboljeg scenarija, te za Zlatni globus i BAFTA-u, a osvojio je nagrade American Comedy, Young Artist i Casting Society of America. S Tomom Hanksom i Meg Ryan u glavnim ulogama donosi priču o Samu Baldwinu koji nakon suprugine smrti ne razmišlja o drugim ženama. Njegov osmogodišnji sin smatra kako mu je žena potrebna da bi mu se život opet vratio u normalu, pa se javi u radio show koji sluša cijela Amerika. Njegov glas i priču slušaju stotine žena pa i Annie Reed, koja će se uskoro udati za svog zaručnika, no ne može mirovati sve dok ne dozna je li Sam Baldwin pravi čovjek za nju.

U romantičnoj drami 'Australija' s Nicole Kidman i Hughom Jackmanom u glavnim ulogama, jedna je žena krenula u potragu za svojim suprugom, da bi se uskoro našla usred nemira i avanture o kakvima nije mogla niti sanjati. Lady Sarah Ashley provela je svoj život u potrazi za površnim savršenstvom, a brak bez ljubavi i potomstva oduzeo joj je svaki smisao života izvan vlastite staje s konjima. Uvjerena da je suprug vara, tvrdoglava Sarah napušta London i putuje do udaljenog australskog gradića Darwina kako bi se suočila s njime. Njezin nevoljki vodič kroz ogromna nemilosrdna prostranstva Sjevernog Teritorija je Drover, sirovi gonič stoke koji je u svojoj neuglađenosti upravo suprotan Sarahinoj aristokratskoj profinjenosti. Njihovu istinsku međusobnu netrpeljivost narušit će jedna tragedija, nakon koje će Sarah preuzeti brigu o jednom šarmantnom siročetu po imenu Nullah.



Uzbudljive filmske naslove ne propustite pratiti vikendima na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju