U vrhunskom timu specijalnih agenata posebno se ističe forenzičarka Abigail Sciuto.

Navy CIS je od kritike i publike izuzetno hvaljena serija koja je krcata akcijom i intrigantnim slučajevima vrhunskog tima specijalnih agenata koji rade izvan vladinog zapovjednog lanca. Njihovi slučajevi su neobični i uzbudljive, no pravi šarm ove hit serije leži u šarolikoj i simpatičnoj grupi detektiva i znanstvenika, briljantnih istražitelja i živopisne, ekscentrične osobnosti. Među njima, posebno se ističe forenzičarka Abigail Sciuto koju tumači Pauley Perrette.

Pauley Perrette iskazala se u serijama 'Navy CSI', 'Murder One' te '24', a gledali smo je i u izvrsnom filmu 'Put do slave'. Osim što se bavi glumom Perrette je i pjesnikinja, glazbenica, aktivistica u borbi za ljudska prava, književnica, fotografkinja i producentica.Abby Sciuto je vrhunska znanstvenica forenzičarka čiji crni humor savršeno odgovara njenom ekscentričnom 'darkerskom' stilu odijevanja. U nastavku donosimo sve što niste znali o omiljenoj forenzičarki!

1. Pauley Perrette za svoj lik kaže kako o njemu zna baš sve te kako je prava 'Enciklopedija Abby' čak i za redatelje.

 2. Pauley je više puta priznala kako slobodno vrijeme najradije provodi gledajući maratone 'Navy CIS-a'.

3. Pauley Perrette je ujedno i glazbenica koja je pjevala u ženskom bendu Loo-ball

4. U slobodno je vrijeme Pauley je uključena u rad čak tridesetak dobrotvornih organizacija.

5. Gotovo nitko ne zna da je Pauley prirodna plavuša s obzirom da svoju kosu godinama boji u crno.

6. Pauley obožava kuhati i čak je izadala vlastitu kuharicu.

7. Svestrana Pauley je krasila poznato imanje Hugha Hefnera kao Playboyjeva zečica.

8. Abby se pojavila u baš svakoj od epizoda NCIS-a još od premijernog nastavka 2003. godine.

9. Pauley je ispred njenog doma u Hollywood Hillsu pokušao ubiti beskućnik. Unatoč tome, veliki je zagovornik pomoći beskućnicima.

10. Abby i Leroy Jethro Gibbs u seriji imaju posebno blizak 'otac-kćer' odnos kojemu su producenti posvetili puno pažnje.Kao glavni razlog zašto obožava Navy CIS Pauley Perrette navodi kako je za nju to više od obične akcijske serije:

'To je vojna kriminalistička drama, a zapravo je smješnija od većine humorističnih serija. I to je ono na što naši gledatelji uvijek mogu računati'.

Kriminalističku seriju 'Navy CIS' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u.