novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Živa meta, 2. sezona

img placeholder
,
hr_HR

SUB 01.45

(Human target), SAD, 2010., akcijska serija
2. sezona, 13 epizoda

Izvršni producenti:
Jonathan E. Steinberg
McG
Peter Johnson
Brad Kern
Matt Miller

Glume:
Mark Valley - Christopher Chance
Chi McBride - Winston
Jackie Earle Haley - Guerrero
Indira Varma - Ilsa Pucci
Janet Montgomery - Ames

Serija prati slučajeve Christophera Chancea (Mark Valley), jedinstvenog sigurnosnog agenta i tjelohranitelja. Kako bi pod svaku cijenu zaštitio život svog klijenta, Christopher se vješto prerušava i preuzima brojne identitete te tako postaje živa meta umjesto svojih klijenata. Snimljena prema stripovskom predlošku, ova serija nudi akciju te inteligentnu i uzbudljivu avanturu. Dovitljivog Christophera Chancea pokreće samo njemu poznata sila. Ovaj će siloviti antiheroj na veliko razočaranje svojih poprilično mračnih suradnika mijenjati svoje usluge za dobru bocu viskija, no ako je nečiji život ugrožen to ipak s punim povjerenjem valja prepustiti Chanceu. Chance sve to ne bi uspijevao bez pomoći svojih bliskih suradnika, poslovnog partnera Winstona (McBride) te Guerrera (Haley), koji će rado poslužiti kao dodatni prst na obaraču.


U drugoj sezoni, njihovu se timu pridružuju dvije nove članice – Ames (Janet Montgomery), prekrasna kradljivica sa sposobnosti kameleona koja može ukrasti bilo što, za bilo koga, u bilo koje doba dana, te filantropska milijarderka Ilsa Pucci (Indira Varma), koja pronađe tajanstvenog Chancea i ponudi njemu i njegovim suradnicima da rade za nju. Chance i njegov tim sada imaju pristup njezinim privatnim zrakoplovima, najnovijoj tehnologiji i modernim uredima, što im omogućuje da na najbolji mogući način zaštite svoje klijente. Međutim, usprkos novim, boljim radnim uvjetima, Chance je još uvijek osoba koja se ne voli previše približavati ljudima kojima je okružen, što i nije najbolja vrlina za nekoga čiji je posao provoditi većinu vremena ne odvajajući se od klijenata. Nova sezona donosi nove, još uzbudljivije slučajeve tajanstvenog Chancea i suradnika!


'Živa meta' je zaradila i tri nominacije za nagradu EMMY (za najbolju naslovnu glazbu, najbolje grafičke elemente u seriji i izvedbe kaskadera).


O GLUMCIMA:
MARK VALLEY (Christopher Chance)

Mark Valley u seriji 'Živa meta' tumači ulogu Christophera Chancea, tajanstvenog privatnog agenta koji preuzima različite i brojne identitete te se doslovno i svjesno stavlja u ulogu žive mete.

Valley je svestrani filmski i televizijski glumac, jednako poznat po svojim komičnim kao i dramskim ulogama i nastupima. Televizijskim gledateljima postao je prepoznatljivo lice nakon nastupa u posljednjoj sezoni hit serije 'Fringe' u kojoj je tumačio ulogu agenta FBI-a Johna Scotta, dok su ga gledatelji serije 'Bostonsko pravo' kroz tri sezone gledali kao Brada Chasea. Pojavljivao se i u hit serijama 'Opet iznova' te 'Hitna služba'. Valleyjeva filmska ostvarenja uključuju uloge u 'The Innocent', 'Pod opsadom' nasuprot Denzelu Washingtonu te 'George Wallace' redatelja Johna Frankenheimera, zatim 'Neka druga ljubav' s Madonnom i Rupertom Everettom te crtani film 'Shrek 3' u kojemu je Valley posudio glas Kiklopu. Valley je u svoj glumački opus upisao i nastup u monodrami 'Walls, Wars and Whiskey' kojoj je sam i autor, a koja govori o iskustvu odrastanja u New Yorku te služenju u vojsci.
Valley je diplomirao na američkoj vojnoj akademiji 'West Point'. Ovaj veteran Zaljevskog rata svoju je glumačku karijeru započeo još kao vojnik služeći u prekooceanskim zemljama.

CHI McBRIDE (Winston)
Chi McBride u 'Živoj meti' tumači ulogu Winstona, Chanceovog prijatelja i poslovnog partnera.

McBride je kroz svoja brojna glumačka ostvarenja postao jedan od najprepoznatljivijih televizijskih i filmskih lica. Nedavno se okitio i brojnim pohvalama za ulogu Emersona Coda u intrigantnoj i nagrađivanoj dramskoj seriji 'Pushing Daisies'. Gledatelji ga se sjećaju i po ulozi u popularnoj seriji Davida E. Kelleyja 'Bostonsko pravo', a često se pojavljivao i u 'Dr. Houseu'. Svoj debi na velikom platnu McBride je ostvario u filmu 'Ugledni gospodin' nasuprot Eddieju Murphyju, a ubrzo zatim pojavljuje se i u 'What's Love Got to Do with It' filmu nominiranom za Oscara, a od tada je popis njegovih zvjezdanih ostvarenja postao uistinu impresivan, poput onog u 'Terminalu' s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, 'Ja, robot' s Willom Smithom, zatim 'Narc', 'Undercover Brother', 'Nestali u 60 sekundi' s Nicholasom Cageom i Angelinom Jolie. McBride je rođen i odrastao u Chicagu, dok trenutno živi na relaciji Vancouver - Los Angeles.

JACKIE EARLE HALEY (Guerrero)
Jackie Earle Haley u 'Živoj meti' tumači ulogu Guerrera, pomalo mutnog Chanceovog suradnika koji rado koketira s obje strane zakona.

Nakon što je na 15 godina potpuno nestao iz Hollywooda Haley se nedavno ponovno pojavio, a putem je zaradio i nominaciju za Oscara. Ovaj jedinstveni povratak u središte pozornosti započeo je u listopadu 2004. kada je oskarovac Steven Zaillian poželio Haleyja vidjeti na audiciji za ulogu Sugar Boyja u filmu 'All the King's Men'. Zaillian ga je na posljetku pronašao u Francuskoj dok je uživao na svom medenom mjesecu. Kada je dovršio film bio je odlučan nastaviti raditi samo projekte koji mu nešto posebno znače. Tako je već pri čitanju prve verzije scenarija za 'Little Children' Todda Fielda Haley poželio igrati ulogu Ronalda J. McGorveyja, koja mu je u konačnici donijela i nominaciju za Oscara u kategoriji za najboljeg sporednog glumca. Nedavno smo ga mogli vidjeti i u kino hitu Martina Scorsesea 'Otok Shutter' nasuprot Leonardu DiCapriu, a prepoznata je bila i njegova brodvejska izvedba uz bok Seanu Pennu, Kevinu Baconu i Valu Kilmeru u predstavi 'Slab Boys'.
Prvotni pokušaj preobrazbe iz dječje zvijezde u odraslog glumca bila je nedostižna za Haleyja te je morao razmisliti o alternativnoj karijeri. Posvetio se režiranju, ali i brojnim drugim zanimanjima uključujući i posao vozača limuzine te zaštitara, a sve kako bi spojio kraj s krajem. Godinama se mučio sve dok se konačno nije dokazao u režiranju televizijskih reklama, a s vremenom je osnovao i vlastitu tvrtku 'JEH Productions'. 

JANET MONTGOMERY (Ames)
Rođena je u Bournemouthu u Velikoj Britaniji. U Londonu je studirala ples. Jedna od prvih glumačkih uloga bila joj je gostujuća uloga u uspješnoj tinejdžerskoj dramskoj seriji 'Nabrijani'. Nakon selidbe u Los Angeles, ubrzo je dobila ulogu u filmu 'Krvave planine'. Glumila je i u blockbusterima 'Crni labud' i 'Naš brat idiot', te u mini-seriji 'Varšavski špijun'. Imala je glavnu ulogu u TV seriji 'Djevojka iz Jerseyja', a pojavila se i u gostujućim ulogama u serijama 'The League' i 'Svita'.

INDIRA VARMA (Ilsa Pucci)
Indira Varma rođena je u Bathu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a glumačko obrazovanje dobila je na prestižnoj Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti. Glumila je u mnogim televizijskim serijama, kao što su 'Psychos', 'Little Britain', 'Rome', 'Torchwood', 'Zakon i red', 'Kosti', 'Vrhunski prevaranti', 'Luther', a tumači i Ellariju Sand u uspješnoj seriji 'Igra prijestolja'.
Na velikome platnu imala je uloge u filmovima 'Zviždačica', 'Udaja i predrasude', 'Sirove strasti 2' i 'Silent Hours'.

 Tagovi